Sesbíral jsem další představy a požadavky o tom, jak by měly být koncipovány diskuze na našem blogu a udělal jsem hned několik úprav.


Odkazy na poslední příspěvky na každé stránce



Odkazy se objevují jak na první stránce, tak i pod každým článkem. Nově obsahují název článku, pod kterým se objevil nový příspěvek (resp. prvních 30 znaků z názvu). Z dřívějška se zobrazuje nick autora, datum a prvních padesát písmen textu komentáře. Zobrazuje pět nejnovějších příspěvků.


Samostatná stránka s odkazy na diskuze


Kliknete-li v zápatí na tlačítko “Nové komentáře,” dostanete se na stránku http://blog.zarohem.cz/diskuze.asp, kde najdete posledních dvacet příspěvků, seřazených od nejnovějšího. Příspěvky jsou zde prezentovány v nezkrácené verzi, přičemž kliknutím na “diskuze u článku…” se dostanete přímo na danou diskuzi, pod kterou byl komentář vložen.


Stránka samozřejmě (po potřebných úpravách) prošla validací W3C. Z důvodů validního kódu ale budou na této stránce odstraňovány veškeré HTML elementy v příspěvcích (tj. i zalomení stránky, řezy písma apod.).


Dodatečná úprava: odkaz na stránku s novými komentáři jsem přidal i do levého menu pod seznam rubrik.


Plné texty v RSS 


Také RSS kanál diskuzí se dočkal vylepšení. Nyní z něj vyčtete nejen to kdo a kdy napsal komentář, ale též pod jaký článek patří. Patrně nejradikálnější změnou je zahrnutí celého textu komentáře, takže nyní si budete moci číst kompletní příspěvky přímo ve své RSS čtečce.


Samozřejmě i RSS kanál dostal certifikaci W3C validity, nicméně z téhož důvodu v něm budou ingorovány všechny uživateli vložené tagy. Dosáhnout validity nebylo v tomto případě jednoduché a validátor i nyní u některých časových údajů lehce protestuje. Pokud někdo přijde na to, co mu vadí, budu mu vděčný :). Ale není to nic, na čem by padal svět :).


Takže užívejte novinek a já se budu těšit na vaše případné další komentáře a nápady. Bude-li to v mých silách, třeba přidávání a sledování komentářů ještě vylepšíme. Předem ale hlásím: neumím všechno! Redakční systém jsem si programoval sám a zorientovat se po letech ve zdrojovém kódu není zrovna legrace….


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *