V tomto článku vám podrobně představím kurs psaní všemi deseti online, který jsem osobně vyzkoušel a výrazně mi pomohl při mé práci. Jmenuje se Psaní hravě a můžete si ho vyzkoušet zdarma. Pokud byste chtěli přejít na placenou verzi, můžete využít slevový kupón, který najdete na konci článku.

Hned v úvodu článku chci otevřeně deklarovat, že se jedná o placenou spolupráci. Nicméně musím zdůraznit, že bych nikdy nepropagoval produkt nebo službu, u které bych osobně nebyl přesvědčen o její kvalitě. V případě Psaní hravě jsem dlouholetým spokojeným zákazníkem i uživatelem, proto jsem nabídku spolupráce přijal.

Začátky s datlováním

Už více než 25 let píšu. Začínal jsem jako malý kluk na mechanickém psacím stroji, v rané pubertě jsem pak pro svou rodinu vydával ručně psaný papírový časopis. Okolo roku 1997 jsem si koupil svůj první počítač, jehož součástí byla pochopitelně i klávesnice.

Psaní všemi deseti místo datlování

Psaní všemi deseti místo datlování

Tak jsem psal. Tedy spíše datloval. Komunikoval jsem s přáteli přes internet a v roce 1998 jsem na webu publikoval své první články. Používal jsem víceméně nahodile tři až čtyři prsty na každé ruce, což s ohledem na tehdejší požadavky bohatě stačilo.

Postupně jsem psal články pro stále více médií a v roce 2018 přišla nabídka živit se tím, co mě baví ze všeho nejvíc – tedy psaním článků. Šel jsem na volnou nohu a vydal se na dráhu technického redaktora. Pochopitelně s tím souvisel i rostoucí počet článků a napsaných písmenek.

Psaní všemi deseti online začíná

Opakovaně jsem uvažoval nad tím, že by možná nebylo marné naučit se psát všemi deseti. Mohl bych tak za stejnou dobu napsat více článků, nebo stejný počet článků, ale delších, s více podrobnostmi a lepším zasazením do kontextu. Nicméně nedokázal jsem se k tomu dokopat. Možná to znáte: člověk si říká, že by měl zkusit to či tamto, ale nakonec zůstane jen u snů.

Situaci nakonec rozsekla má milovaná manželka. Na Vánoce roku 2021 mi pod stromeček nadělila kurs psaní všemi deseti online na výše zmíněném webu Psaní hravě. Pustil jsem se do toho hned následující den a od té doby trénuji každý den 45 minut. Nevynechal jsem ani jednou.

Psaní hravě - kurs psaní všemi deseti online

Psaní hravě – kurs psaní všemi deseti online

Postupně jsem se prokousal jednotlivými lekcemi a naučil se správný prstoklad a jednotlivá písmenka. Trénuji stále, protože se chci zlepšovat, a jak můžete vidět na následujícím certifikátu, postupně jsem se vypracoval z nějakých 120 znaků za minutu až na 412 úhozů za minutu. To už je docela jízda!

Certifikát

Certifikát

Jak funguje kurs Psaní hravě?

Kurs Psaní hravě je pěkně zpracovaný – jednotlivá písmenka se v něm naučíte postupně, přičemž prvních deset písmenek se můžete učit úplně zadarmo. Díky tomu snadno zjistíte, zda vám styl výuky vyhovuje, takže nebudete kupovat zajíce v pytli.

Prvních deset písmenek se můžete učit úplně zadarmo

Prvních deset písmenek se můžete učit úplně zadarmo

V rámci kursu existuje několik typů cvičení. První typ má ikonu obláčku a probíhá tak, že z horní části obrazovky postupně „padají“ písmenka. Vaším úkolem je stisknout příslušnou klávesu dřív, než písmenko dopadne dolů. Druhý typ má ikonu terče a cvičení spočívá v tom, že postupně opisujete slova nebo sekvence znaků, které se zobrazují pod sebou. Pokud zvládnete napsat čtyři slova či sekvence bez chyby, získáte časový bonus.

Třetí typ cvičení má ikonu rybičky. Slova či sekvence písmen budou v tomto případě přilétat z pravé strany obrazovky a vaším úkolem bude napsat je dřív, než doplavou k levé straně. Správně napsané slovo zmizí. Poslední typ cvičení je nejvíce konvenční – spočívá v opisování zobrazeného textu. Můžete se dopustit maximálně tří (v prvních lekcích pěti) chyb – pokud jich uděláte víc, cvičení se ukončí.

Na konci každého cvičení se zobrazí statistiky, které vám ukážou rychlost psaní a počet překlepů. Vaše snažení bude kromě toho ohodnoceno jednou až třemi hvězdičkami. Hru, respektive lekci, pak můžete buď opakovat, nebo pokračovat dál.

Statistiky cvičení

Statistiky cvičení

Jaké výhody má tento kurs psaní všemi deseti online?

Patrně největší výhodou tohoto kursu psaní všemi deseti online je jeho různorodost. Na rozdíl od kursů postavených na metodě pana Zaviačiče nebudete pouze pořád dokola opisovat nějaký text. Díky různým metodám zobrazování písmenek a textu si snadněji zafixujete, kde se která klávesa nachází a vybudujete si správné návyky.

Kromě předdefinovaných cvičení si můžete nastavit i své vlastní. V jejich rámci si lze zvolit typ hry a klávesy, které chcete procvičovat. Následně je možné vybrat si jednu ze tří úrovní obtížnosti a délku hry. Snadno si tak například procvičíte písmenka, která vám nejdou.

V sekci Statistiky pak můžete sledovat své pokroky. Najdete zde údaje o počtu naučených kláves, počtu vyhraných her a dní v řadě, ve kterých jste cvičili. K dispozici jsou také informace o průměrném počtu úhozů či celkovém čase, který jste věnovali tréninku.

Statistiky psaní všemi deseti online

Statistiky psaní všemi deseti online

Deset důvodů, proč se naučit psát všemi deseti

Pokud si kladete otázku, proč byste se vlastně měli učit psát všemi deseti online, máme tu pro vás deset pádných argumentů:

  • Rychlost: Psaní všemi deseti prsty výrazně zvyšuje rychlost psaní. Umožňuje vám to zpracovávat texty, e-maily a dokumenty rychleji než kdy dříve.
  • Efektivita: Tato dovednost zlepšuje celkovou efektivitu práce. Můžete dokončit více úkolů v kratším čase, což vám dává více volného času.
  • Přesnost: Když se naučíte psát všemi deseti prsty, snížíte počet chyb při psaní. To znamená méně času stráveného opravováním.
  • Koncentrace: Místo soustředění se na klávesnici se můžete plně věnovat obsahu, který píšete. To zlepšuje kvalitu vaší práce.
  • Zdraví: Správná technika psaní snižuje napětí na zápěstí a ruce, což může předcházet bolestem a zdravotním problémům.
  • Profesionalita: Schopnost rychle a efektivně psát je ceněna v mnoha profesích. Může vám to pomoci zlepšit vaše profesní vyhlídky.
  • Multitasking: Když umíte psát všemi deseti prsty, můžete současně sledovat obrazovku a psát. To umožňuje lepší multitasking.
  • Sebevědomí: Zlepšení vaší schopnosti psaní může zvýšit vaše sebevědomí a pocit kompetentnosti při práci s počítačem.
  • Adaptabilita: Dovednost psaní všemi deseti prsty je užitečná na jakémkoliv zařízení s klávesnicí, což znamená, že se snadno přizpůsobíte různým pracovním prostředím.
  • Digitální gramotnost: V dnešní digitální době je schopnost efektivně a rychle psát klíčovou součástí být digitálně gramotný.

Proč tento kurs doporučuji?

Jak jsem uvedl výše – sám tento kurs používám již více než tři roky, během kterých jsem se naučil psát více než třikrát rychleji proti původnímu stavu. Navíc dělám výrazně (ale opravdu výrazně) méně překlepů než při původním „datlování“.

Vyzkoušel jsem i jiné kursy, ale žádný mě nebavil tak, jako tento

Vyzkoušel jsem i jiné kursy, ale žádný mě nebavil tak, jako tento

Vyzkoušel jsem i jiné kursy, ale žádný mě nebavil tak, jako tento. Jako jednu z hlavních výhod vnímám skutečnost, že není monotónní, takže časem nezačne nudit. A kdybyste náhodou začali klesat na mysli, určitě vás povzbudí motivační hlášky, kterými je celý kurs doslova prošpikovaný.

Pojďme se podívat na finanční otázku. Většině lidí bude k úspěšnému naučení se psaní všemi deseti online stačit půlroční kurs, který přijde na 990 Kč. Pokud použijete slevový kód KARELKILIAN, dostanete slevu 150 Kč (a já dostanu stejnou částku jako provizi). Pořídit lze také časově neomezenou verzi za 2490 Kč – i v tomto případě můžete využít slevový kód KARELKILIAN.

Pokud pracujete na notebooku nebo počítači, zkuste se „hecnout“ a vyzkoušejte alespoň bezplatnou část kursu Psaní hravě. Když jsem to zvládl já, a to jsem opravdu hodně konzervativní a nemám rád změny, tak to určitě zvládnete také. A v konečném důsledku můžete ušetřit drahocenné hodiny času, který byste trávili psaním a opravami textů.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *