Šikovný nástroj na zjištění informací o hardwaru počítače jsme představovali v únorové podrobné recenzi Znáte hardware svého počítače?. Koncem minulého týdne vyšla další betaverze, kterou můžete stáhnout a vyzkoušet. Přináší následující novinky:



  • Byla přidána sekce Network (síť).

  • Přibyla možnost uložení výsledků do souboru formátu XML.

  • Vylepšená sekce s informacemi o grafické kartě.

  • Přidána podpora pro tlačítko Zpět.

  • Byla zlepšena stabilita při skenování počítače.

  • Opraveno mnoho malých chyb.


Speccy je zatím teprve v betaverzi a vývojáři doporučují jeho instalaci pouze zkušeným uživatelům. V našem testu se ale tento program projevil jako stabilní a uživatelsky přívětivý, takže by neměl dělat problémy ani začátečníkům. Piriform slibuje, že příští verze, která by měla být uvolněna během několika týdnů, již bude verzí finální.


Stručný popis Piriform Speccy


Speccy je jednoduchý program, který nemá ambice konkurovat zavedeným hráčům, jakým je například Sisoft Sandra. Pro rychlou orientaci v tom, jaký hardware se skrývá uvnitř skříně, ale bohatě postačuje. Poskytované informace jsou poměrně detailní, navíc se dá předpokládat, že vývojáři ještě zapracují na jejich rozšíření. Nulová cena a vysoká kvalita jména výrobce je pak odpovědí na otázku, proč byste měli tento program vyzkoušet.


Recenze dalších nástrojů od Piriformu



Info


Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *