Dnes se trošku pochlubím: v Magazínu MF Dnes číslo 13/2009 (2.4.2009) vyšel rozsáhlý článek o “ajťácích,” tedy přesněji zaměstnancích IT oddělení. Na straně 24 zmíněného periodika se pak objevil sloupeček se Zákony pravého ajťáka. Kdo se díval pozorněji (jako např. RRX :-P), ten zjistil, že se jedná o výběr ze článku Desatero zákonů pravého AJŤÁKA, který vyšel na našem blogu v prosinci 2006.


Zmíněné “desatero” se objevilo na celé řadě webů (například ITCrowd.cz) a celkově patří k nejnavštěvovanějším článkům na našem webu (jen za poslední rok, tj. dva roky po vydání, jej přečetlo bezmála 600 návštěvníků).


Nejedná se o první úspěch našeho blogu. Například svatební články od Visnery vyšly před rokem jako knížka. Podobným bestselerem se stalo svého času aktuální Desatero zaměstnanců Julius Meinl České Budějovice, jež dokonce kolovalo jako řetězový mail (mně přišlo do schránky od kolegyně, která ho dostala z jižní Moravy). Dostat svůj text “do virálu” není snadné, o to větší to pro mne byla čest.


Na závěr malé poděkování:



  • Děkuji RRX za to, že mě na použití článku upozornil v diskuzi.

  • Děkuji kamarádce Dáše, že mi článek oskenovala a poslala.

  • Poděkovat bych měl také redaktorovi článku za to, že korektně uvedl zdroj, což nebývá v našich papírových médiích zvykem.

Článek Karla K. v Magazínu MF Dnes
Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *