Včera jsem pro web pražského metra třídil necelých 500 fotografií z Kyjeva, z nichž jsme pak s mou snoubenkou odpoledne vybrali něco přes dvě stovky nejlepších. Bylo to docela pracné, ale čekají mě ještě větší lahůdky: úprava vybraných snímků a především vytvoření přehledné www prezentace kyjevského metra. Doufám, že to všechno stihnu do příštího týdne (aktualizaci slibuji již od mého návratu z dovolené….).

Příští týden se navíc chystám na dvě akce: focení metra s Michalem Kutym a velice se těším na čtvrteční koncert mé oblíbené kapely Terra Ignota.

Bohužel se příliš nedaří stagnujícímu projektu Online monitor metra, pro který tímto hledáme redaktory. Stačí mít mobil a jezdit (alespoň občas) metrem. Informace o spolupráci najdete zde.

Naopak benjamínek naší stáje – Cowparade 2004 docela boduje. Máme celkem 205 snímků, což je společně s http://kravy.wz.cz nejvíce na českém Internetu. Abychom to ale neměli jednoduché, objevily se nové exponáty a u třech z nich se nikde nedá najít, kde jsou umístěné. Kromě těchto nám chybí jedna, kterou umístili do veřejnosti nepřístupné části letiště a jedna (také nepřístupná) ve studiu TV Prima. Kromě toho se budeme muset vydat do Motola, na Klárov a pro dvě další kravky na letiště.

Velice milým zjištěním bylo zařazení mého blogu na PrávěDnes do sekce Osobní blogy. Co jsem zejména ocenil, že pro prezentaci na PraveDnes.cz není nutné generovat žádné speciální soubory, ale že si systém sám vytáhne nové články, včetně perexu. Proti z takového WebSpy.cz se mi ani neobtěžovali odpovědět (a to jsem se namáhal se souborem podle jejich aktualizací). Alespoň by Computer Press mohl nějak oficiálně oznámit, že je tento projekt mrtvý.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *