Dnes jsem pro vás vytáhnul jeden svůj starší názor, který jsem prezentoval v únoru tohoto roku v diskuzi Rožánkova blogu. Jaký máte názor vy?

Lidský život je každého věc… …uznávám, že žít v téhle společnosti není zrovna nejjednodušší a někteří lidé se jen obtížně adaptují, nebo alespoň smiřují s tím, že musí žít právě teď a právě tady. Stejně tak chápu, že člověk, který má nevyléčitelnou nemoc, nemá příliš chuti do života – budiž.

Neberu nikomu právo na sebevraždu – z čistě praktického hlediska je to život každého z nás a je jen na nás, co si s ním uděláme. Nicméně stejně tak bychom si měli uvědomovat, že nikdo – ani ten důchodce – nemá právo v rámci vlastních zájmů zasahovat do života ostatním lidem – obzvláště takto brutálním způsobem.

Uvedu příklad: znal jsem člověka, který se rozhodl skoncovat se životem: prostě se oběsil. Mně je to celkem jedno, jemu to asi taky bylo jedno, ale nikomu z vás bych nepřál vidět, jak bolestivě to zasáhlo jeho přátele! On si prostě sbalil “svých pět švestek” a teď už nic necítí. Bohužel jeho přátelé a rodina – ti budou cítit bolest a budou ji cítit navždy….

Skupina sebevrahů s exhibičními sklony, jako jsou sebevrazi vrhající se pod metro, , případně skokani z Nuseláku (kteří leckdy ani neskočí, když přijede záchranka, hasiči a oni mají svou vytouženou pozornost) či sebeupalovači, je svým způsobem asociální. Smyslem jejich pokusu je upoutání pozornosti, případně jistá odveta společnosti (to cituji slova psychologa). Jsou to lidé s naprosto porušeným myšlením a jako tací by patřili do blázinců….

Nemají sebemenší právo připravovat lidem – včetně ŽEN A DĚTÍ(!) – traumatické zážitky typu “střeva v kolejišti.” Na takovou nechutnost se musí dívat strojvedoucí, cestující na nástupišti, zaměstnanci metra, policajti, doktor (který v tom čase mohl zachraňovat život člověka, který chce žít…), hasiči (kteří musí ty nechutnosti umýt ze soupravy, kolejiště a nástupiště)…. A pro ty citlivější z nich to jistě bude zážitek na celý život…..

Samozřejmě všechno tohle všechno bych nechal sebevraha zaplatit…..

Pokud se chce někdo zabít, ať to klidně udělá, ale ať s tím neotravuje život ostatním lidem! Tady začíná a končí právo sebevrahů!

Přečtěte si také

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *