Posledních šest týdnů jsme s manželkou lovili bez přestávky den co den multi keše. Tímto článkem chci přiblížit, co nás k tomu vedlo a současně také zrekapitulovat celou výzvu, kterou jsme úspěšně splnili.

9. září 2018 jsme byli s manželkou na „challenge keši“ nedaleko Hodonína. Challenge keš znamená, že aby si ji kačer mohl zapsat, musí splnit nějakou stanovenou podmínku – v tomto případě odlovit každý den alespoň jednu keš po dobu 42 dnů. Kristýnka ji splňovala, ovšem můj nejdelší „streak“ trval jen 41 dnů. To byla celkem smůla a upřímně jsem moc nevěřil tomu, že podmínky té keše někdy splním. Nemám totiž rád takové to že „musím na kešky“. Přeci jen GC je u mne koníček, nikoli povinnost.

Nicméně někdy koncem července přišel náš kamarád Honza tím, že se zapsal do logbooku na norské challenge keši Multi Challenge (GC7QWQX), jejíž pointa spočívala v tom, že se mají 31 dnů ZA SEBOU bez přestávky lovit multi keše. Kdo mě zná, ten ví, že multi keše – zejména kvůli jejich časti naprosto nejasnému zadání – fakt nemám rád. Fakt ne! Vůůůůbec! Pro méně znalé: zatímco tradiční keš najdete na uvedených souřadnicích, v případě multi keše musíte navštívit jedno nebo více míst a získat zde indicie, z nichž vypočítáte souřadnice samotné krabičky.

Multi keše každý den

Multi keše každý den

Pojali jsme Honzovu nabídku jako výzvu a bylo nám jedno, jestli si onu norskou keš někdy zalogujeme, nebo ne. O to vůbec nešlo. Šlo o to překonat sám sebe a dělat něco, co není úplně pohodlné. Nakonec jsme se s Honzou dohodli, že začneme 19. srpna 2018 a budeme lovit kešky v Ostravě a okolí, kde jich máme nespočet.

Multi keše v zahraničí

Jenže člověk míní a ženy mění, takže mě drahá a milovaná žena přesvědčila, že bych si měl vzít po více než roce „na volné noze“ dovolenou. Tož jsem po dlouhém naléhání podlehl a od 8. do 16. září jsme si udělali dovolenou ve slovinském městě Koper. Musím říci, že rozhodně nelituji a devět dnů volna jsem si dokonale užil. Ovšem z pohledu oné multikeškové výzvy to znamenalo značnou komplikaci.

Ve Slovinsku je totiž multin jako šafránu, takže pokud jsme nechtěli přerušit, museli jsme jezdit na celkem velké dálky. Takže jsme si jednou zajeli 40, podruhé dokonce 60 kilometrů. Sice jsme cestou ještě sem tam něco zobali, ale hlavním důvodem těch najezděných kilometrů byla multi keš. No, Gréta Thunberg by z nás měla velikou radost! 😀

Multi keše ve Slovinsku

Multi keše ve Slovinsku

Kromě slovinských multin máme i jednu z nedaleké Itálie a jednu z Chorvatska. Musím se přiznat, že u některých jsem opravdu nadával v duchu „Že já do toho šel, když vím, jak jsou multiny na ho**o!“, často i nevrleji. Hlavně, když jsem věděl, že jsme na správných souřadnicích, a keš nebyla k nalezení. Samozřejmě nejvíc mě točila nejasná zadání některých ownerů (zakladatelů těch keší)….

Výzva splněna, co dál?

A tak jsme „přežili“ dovolenou, až přišlo 18. září, kdy jsme splnili poslední 31. den. A padla zásadní otázka: CO DÁL? Kristýna hecovala, že „jedeme dál multiny“. Já jsem pro každou špatnost a říkal jsem si, že do splnění 42denní challenge mi zbývá už jen 11 dnů, tak proč si ji neztížit a nesplnit ji multi kešema?

No, neváhali jsme a fičíme dál! Každý den jedna multi a 29. září 2019 jsme dokončili šestý týden, tedy 42. den s multi keškami, čímž jsem současně splnil i výzvu ze září 2018. Takže hlásím: MÁM SPLNĚNO, a ještě k tomu s jednou „podmínkou“ navíc – já ten streak mám celý oranžový! Pro méně znalé: multi keše mají na webu Geocaching.com oranžovou ikonku 🙂

MÁM SPLNĚNO, a ještě k tomu s jednou „podmínkou“ navíc - já ten streak mám celý oranžový!

MÁM SPLNĚNO, a ještě k tomu s jednou „podmínkou“ navíc – já ten streak mám celý oranžový!

Díky za tuto keš, jejíž výzva mě přesvědčila k překonání vlastní pohodlnosti a lenosti. A co dál? No, zatím se ještě pořád nechci zastavit. Když vydržím ještě 18 dnů streaku, polepším si ve statistikách na webu Project GC na další level. A o tom pro mne geocaching je: překonat sebe sama 🙂 Možná i tu šedesátku udělám v „nenáviděných multinách“, kdo ví?


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *