Čtvrtým dílem pokračujeme v představování účastníků mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest (Eurosong). Pokud byste se chtěli podívat na předchozí vydání, následujte odkazy:

Pojďme se podívat, jak v posledních zemích rozhodli o svých zástupcích, jež se v květnu zúčastní semifinále resp. finále v ázerbajdžánském Baku.

Ázerbájdžán – Sabina Babayeva: When The Music Dies

V případě pořadatelské země se již od 12. února vědělo, že jejím reprezentantem bude Sabina Babayeva. Tomu předcházel vyčerpávající výběr, který se táhl přes podzim a zimu loňského roku. Zpěvačka od té doby neúnavně pracovala s týmem odborníků na písni When The Music Dies, kterou se s hrdostí představila v sobotu 17. března. Co myslíte: bude příští ročník ESC zase v Baku?

Belgie – Iris: Would You?

Podobně na tom byli v Belgii, kde věděli, že je bude reprezentovat teprve sedmnáctiletá hvězdička Laura Van den Bruel, vystupující pod uměleckým jménem Iris. Na výběr byly dvě skladby, přičemž v sobotu televizní diváci rozhodli, že na Eurosongu zazpívá píseň Would You? Pro zajímavost – písnička vyhrála velmi těsným poměrem hlasů 53 % ku 47 %.

Bosna a Hercegovina – Maya Sar: Korake ti znam

Už poměrně dlouho víme, že Bosnu a Hercegovinu bude reprezentovat talentovaná zpěvačka Maya Sar s písničkou Korake ti znam, nicméně ještě minulý týden nebylo nikde k nalezení video. To se změnilo ve čtvrtek 15. března, kdy interpretka představila svou skladbu v sarajevské televizi. Nuže, zde ji máte:

Černá Hora – Rambo Amadeus: Euro-Neuro

Podobně, jako Bosna a Hercegovina, na tom byl i další post-jugoslávský stát – Černá Hora. I zde bylo několik týdnů známo, že ji bude reprezentovat Rambo Amadeus s písní Euro-Neuro. Oficiální video bylo zveřejněno až ve čtvrtek večer v rámci speciálního televizního pořadu, vysíláného na černohorské veřejné televizní stanici TVCG. Poznejte toto opravdu zvláštní umělecké dílo….

Itálie – Nina Zilli: L´Amore e Femmina

Tak trochu typický zmatek předvedla Itálie, která nejprve oznámila, že ji bude reprezentovat Nina Zilli s písničkou Per Sempre. Minulé úterý ale televizní stanice RAI změnila své rozhodnutí, a Nina Zilli pojede do Baku s titulní skladbou jejího nového alba – písní L´Amore e Femmina. Zatím není jasné, zda píseň bude prezentována celá v italštině, nebo částečně italsky a částečně anglicky.

Řecko – Eleftheria Eleftheriou: Aphrodisiac

Národní finále v Řecku bylo pěkně nabité a s napětím jsme čekali, kdo nakonec bude tuto zemi reprezentovat. V pondělí 12. března pak diváci a odborná porota poslali do Baku Eleftheriu Eleftheriou s hitem Aphrodisiac. Nutno konstatovat, že i zbývající tři účastníci rozhodně předvedli dobrou muziku a potenciál.

San Marino – Valentina Monetta: Facebook Uh, oh, oh

V pátek 16. března večer představilo San Marino svou píseň na letošní Eurosong. Zástupcem nejmenší účastnící se země bude Valentina Monetta s písničkou Facebook, Uh, oh, oh.

Velká Británie – Engelbert Humperdinck: Love Will Set You Free

Nejdéle se letos čekalo na Velkou Británii, která teprve před dvěma týdny oznámila, že jejím zástupcem bude Engelbert Humperdinck. V pondělí dopoledne pak televizní stanice BBC vyhlásila, že posledním a tedy 42. potenciálním hitem bude Love Will Set You Free, kterou napsali a produkovali Martin Terefe a Sacha Skarbek.

Engelbert Humperdinck je takovým britským Karlem Gottem – v hudebním průmyslu se pohybuje již více než čtyřicet pět let, přičemž prodal po celém světě více než 150 milionů nosičů. Jeho pozoruhodný hlas a mimořádný talent se zalíbil miliónům fanoušků. Humperdinck má za sebou čtyři nominace na ceny Grammy, Zlatý glóbus, 63 zlatých a 24 platinových desek, a jako jeden z mála umělců má také svou hvězdu jak na hollywoodském chodníku slávy, tak i v Las Vegas. Na Eurosong to ale bude asi poněkud mimo trend.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *