Ne, nebojte se, nechci tady dělat pana Srstku ani paní Kubišovou a nebudu vám nabízet pejsky, kteří jsou “hodnej, nekouše a nehodí se ke starším lidem.” Jen jsem poměrně dlouho přemýšlel, jak realizovat svou potřebu udělat dobrý skutek. Přispívat na dětské domovy se mi nechtělo třeba proto, že nemíním podporovat problematické haranty, ze kterých stejně většinou nevyroste nic dobrého (to má hodnější polovička jim v minulých letech naposílala hraček, že neměli kam šlápnout :-D).


Nadace mě také příliš nemotivovaly, především proto, že část přijatých darů prožerou jako že “na režii.” Prostě nemíním posílat peníze na to, aby kdosi mohl sedět v teplé kanceláři.


Vůbec mě pak neoslovily sbírky na školy v Africe. Nevidím v nich smysl, protože tam vystudovaní beztak nenajdou žádné rozumné uplatnění. Olej do ohně v mém vidění přililo zejména Somálsko, kam se v minulosti posílaly tuny humanitární pomoci a které je dnes takřka pirátskou velmocí, zadržující lodě a vydírající jejich majitele.


Nakonec jsem si řekl, že pokud mám někomu pomáhat, pak by to měl být někdo, kdo mou pomoc opravdu potřebuje a bude za ni vděčný. Protože ve Studénce občasně přebýváme nedaleko psího útulku, je celkem logické, že mě napadly právě tyto němé a opuštěné duše. Hledal jsem tedy na webu města Studénka nějaké číslo účtu, kam bych mohl poslat svůj příspěvek, leč nenašel jsem.


Napsal jsem tedy e-mail s dotazem, kde tuto informaci mohu najít a že si myslím, že by bylo dobré, aby byla na viditelném místě, protože se třeba najde více lidí, kteří by rádi pomohli. 


Krátce na to jsem dostal dopis s odpovědí a na webových stránkách Studénky se objevila následující informace:


Městský útulek pro psy – zřízení zvláštního účtu


Na základě podnětu konkrétních občanů, kteří projevili zájem finančně podpořit provoz Městského útulku pro psy Radar, zřídilo město Studénka za tímto účelem zvláštní bankovní účet. Zájemci, kteří by chtěli jednorázově finančně podpořit nebo pravidelně podporovat provoz městského útulku tak mohou učinit na účet číslo 19-924801/0100, var. symbol 1014003121 nebo hotově na pokladně Městského úřadu ve Studénce.

Iniciátorům i případným dalším přispívatelům touto cestou upřímně děkujeme.



Ing. Jindřich Lev

vedoucí odboru MHÚM


S manželkou jsme neváhali a hned jsme poslali nějakou tu stokorunu, přičemž míníme v tomto trendu pokračovat i v budoucnu. Peněz sice nemáme nazbyt, ale výše příspěvku je zcela dobrovolná a tudíž když máme, dáme :).


Proč to sem píšu? Jak jsem řekl na začátku: nechci si tady hrát na Chcete mě?, jen jsem si říkal, že třeba mezi našimi čtenáři bude někdo, kdo by také rád udělal dobrý skutek. Ostatně podívejte se na stránky útulku – někteří pejskové jsou tam už opravdu hodně dlouho :(, tak proč pro ně neudělat něco pěkného?


Pokud byste chtěli pomoc, pak stačí poslat složenkou nebo převodem z účtu jakoukoli částku na účet 19-924801/0100, var. symbol 1014003121. Určitě to bude mít větší smysl a efekt, než sponzoring nejrůznějších nadací a sbírek.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *