Včerejší den jsem strávil z větší části na semináři Autocontu na téma “Co přináší Windows Server 2008.” Zajímavé pro mne bylo především to, že ze třiceti přítomných jsme byli (včetně mne) jen dva, kdož Windows Server 2008 zkoušeli v praxi. Sám za sebe mohu říci, že mě tento serverový operační systém zaujal především řešením závislostí – tedy například, když instalujete terminálové služby s webovým přístupem, automaticky je vám nabídnuta instalace IIS (webového serveru). Pravdou je, že něco podobného jsem viděl už dva roky nazad v Linuxu. Vylepšená je i správa pomocí Server Manageru, kde jsou všechny důležité věci na jednom místě, takže například při prohlížení služby DNS vidíte nejen její stav, ale i všechny záznamy v Event Logu a případná varování jsou zvýrazněna.


Odpoledne a večer jsem pak instaloval updaty na naší již skoro třicítku serverů. Na pracovních stanicích tento měsíc přecházíme na Service Pack 3, tak jsem zvědavý, s jakými problémy se případně potkáme. Ostatně prvním byla nemožnost přihlášení na konzoli serveru pomocí RDP klienta, což jsem ale nakonec vyřešil a popsal ve článku.


Dnes nás v noci vzbudila SMSka z e-bankingu, avizující, že nám přišly peníze z bytového družstva. Takže nás čeká celkem příjemná “povinnost” a sice jejich přerozdělení v “domácím rozpočtu.” Určitě se chystáme dokončit dnes již jedinou neobyvatelnou místnost v našem bytečku – obývák. Něco asi přidáme i na plánované dovolené, určitě se budou hodit penízky na Visneryin nový mobil, jelikož ten starý osprchovala a naděje na to, že by ho opravili v rámci reklamace, je velice malá.


Něco snad zbude i na nový pevný disk do mého počítače (aktuálně mám 2 x 200 GB SATA a 1 x 160 GB ATA). Držím totiž pravidlo, že když mi začne docházet místo na pevném disku, neztrácím čas mazáním nepotřebných souborů, ale pořídím si větší disk :-D. Původně jsem měl vyhlídnutý Samsung SpinPoint F1 500 GB HD502IJ, ale našel jsem na Internetu dost informací o sériích, ve kterých 7 z 10 disků odešlo do jednoho roku na věčný odpočinek do reklamace. Takže aktuálně uvažuji nad tím, že zůstanu věrný sice hlučnějším a trochu pomalejším Seagatům. Momentálně můj soukromý žebříček vede Seagate Barracuda 7200.11 3.5″ 500GB ST3500320AS  se 32 MB cache :).


Díky aktualizacím serverů jsem tento měsíc “nahrabal” tolik hodin přesčasů, že si díky tomu mohu dovolit prodloužený víkend – tedy zítra nejdu do práce :). Určitě jsem zvědavý na nedělní finále X-Factoru, kde budu fandit Jiřímu Zonygovi. Také se chystám vystříhat další reklamy pro náš blog, takže se můžete těšit na další díly série 10x aktuální české reklamy z televize. Kromě toho mě čeká sekání zahrady, na které se upřímně moc netěším….


Od neděle se chystám držet osmidenní dietu. Po Novém roce jsem shodil kolem 14 kg, ale teď jsem nějaké to kilo přibral. Pokud byste se, milí čtenáři a čtenářky, chtěli přidat, chystám se tady na blogu každý den referovat o tom, co jsem který den jedl a jaký byl výsledek na váze :). Můžeme tedy hubnout společně ;). Přidáte se?

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *