20:08 začíná přímý přenos na téma “Karlova noc”, během kterého zazní hity Karla Gotta a Karla Svobody.


20:09 nastupují finalisté. Leoš Mareš připomíná fakt, že jediný patron, kterému dosud nevypadl ani jeden finalista, je Ondřej Soukup.


20:10 Mareš zmiňuje, že vítěz X-Factoru bude známý 1.června a začíná rekapitulaci minulého kola.


20:15 Končí rekapitulace. Mareš měl odpadlé Divoké kočky v Esu.


Mareš na Jandu: “Proč máš tak špičatý boty?” Janda: “To mám na Soukupa!”


20:16 Janda říká, že za vypadnutí Divokých koček byl “nasštvanej,” ale nabídl jim prý spolupráci.


20:18 Soukup: “Vidím, že soutěž přitvrzuje: Davidovi vyhrožujou baseballkou, Janda si na mne bere boty.” Dále se vyjadřuje ke smrti Karla Svobody.


20:19 Na pódium přichází Karel Gott, zpívá píseň “Jdi za štěstím.”


20:21 Druhou písničkou Mistra Gotta je “Lady Karneval.” Na pódiu se objevují i soutěžící, kteří ale nezpívají.


20:24 Karel Gott za obrovského aplausu dozpíval. Mareš uklidňuje publikum “Klid, přátelé, klid, abysme to stihli dneska odzpívat.”


20:25 Mareš vtipkuje na účet Gotta “Dnes jste tu v kategorii 25+” a ptá se ho: “Co když dneska vypadnete?” Gott: “Tak to zkusím znovu, jednou se mi to povést musí!”


20:26 Na pódium jako první půjde Kamila Nývltová.


20:27 Kamila zazpívá písničku “Nechte zvony znít.”


20:29 Kamila zvládá výtečně a prokazuje sílu svého hlasu. Písnička jí evidentně sedí a já si dovolím tvrdit, že to, co předvedla, byl excelentní výkon!


20:29 Porota. Janda: “Kamilo, ono je to pořád stejný, opravdu zpíváš senzačně. Tvůj projev se mi dneska ale moc nelíbil.” Osvaldová naráží na Jandu: “Tobě se zastesklo po krátkých sukýnkách! Já jsem ráda, že má dneska kalhotky :D. Já si myslím, že to bylo výborný, … …profesionální výkon a líbilo se mi, že to bylo jiný.” Soukup: “Já jsem si říkal, není to zbytečně rozverné? Bylo to výborný, cítím z Tebe každý kolo větší jistotu.”


20:32 Mareš zmiňuje, že Kamila dělala v pondělí maturitu.


20:33 Mareš vyzývá Kamilu, ať zazpívá “Hodně štěstí” prababičce, které je dnes 87 let.


20:34 Na pódium půjde Ondřej Ruml.


20:35 Zazpívá “Stokrát chválím čas.”


20:36 Ondřej se sám doprovází na klavír! Hraje pěkně, zpěv mi ale připadá jako něco mezi Eltonem Johnem a Zbyňkem Drdou. Překvapivě ale náročnější pasáže zvládá dobře a po svém, jak slíbil.


20:38 Janda: “To bylo dobrý, no. Ty mě bavíš, nevím, jak to děláš. Strašně krásný, děkuju.” Osvaldová: “Ondřej je zvláštní osobnost. Vyleze a zazpívá to po Ondřejovsku.” Soukup: “Já jsem si říkal jejda, Elton John! Ten taky jen sedí u piána. Já ti nemám co vytknout.”


20:42 Reklamní pauza.


U mne zatím:


1. Kamila
2. Ondřej


20:50 Přenos pokračuje.


20:51 Jako další přijde moje favoritka Pavlína Ďuriačová.


20:52 Pavlína zazpívá písničku “Jsi můj pán” od Lucie Bílé.


20:53 Vytknul bych asi nepříliš pěkné nalíčení. Hlasově, jak se dalo čekat, Pavlína zvládá bez problémů, nicméně písničku pojala po svém. Musím souhlasit s Ondrou Soukupem, že Pavlína je majitelkou nejsilnějšího hlasu v téhle soutěži.


20:55 Janda: “Těžko hodnotit tvůj krásnej hlas. Já bych měl spíš připomínky profesionální: nedělej tak dlouhý kroky, to šla armáda generála Čepičky.” Pavlína oponuje: “S tou chůzí mi snad choreograf nemusí pomáhat.” Janda: “Tohle je vážná písnička a když na tebe zamířila kamera, tak jsi se usmála.” Pavlína: “Tak já se budu příště mračit.” Soukup se Pavlíny zastává. Osvaldová: “Já mám pocit, že podle Jandy byste měla přicupitat baletními krůčky a mračit se do kamery. Dále kritizuje, že Pavlína má sice dobrý přednes, ale není v tom projev.” Soukup: “Vy ten hlas máte fenomenální. Tu písničku jste pěkně vystavěla.”


20:59 Následovat budou Za 5 dvanáct.


21:00 Zpívat budou “Lady Karneval” od Karla Gotta.


21:01 Začátek píseň pojali zcela po svém, jen čistě vokálně. Další fáze je už klasika s orchestrem. Nemohu si ale pomoc: projev zpěváka je spíše slabší, neprofesionální, zbytek kapely jen přizvukuje. Místy bych dokonce řekl, že tak trochu vyjou….


21:04 Janda: “Já nebudu moc mluvit, protože to, co jsme předvedli, to bylo úžasný! Mně se to strašně líbilo.” Osvaldová: “Já jsem trošku zmlácená, protože Petr do mne pořád bušil pěstí, abych si všimla, jak jsou dobrý. Bylo to plný napětí, hezky to zní, ale jestli má Petr pocit, že to bylo přínosné, tak musím říci, že vymyslel estrádu.” Soukup: “Proti tý hrůze, co jste předvedli minule, tohle bylo o 100% lepší. Ale nemohu si pomoc, pro mne je to Ein Kessel Buntes.”


21:07 Další přijde Jiří Zonyga.


21:08 Zpívat bude písničku “Ještě, že tě lásko mám.” Věnuje ji své manželce.


21:09 Překvapivě ploužák, který si Jirka dává svým podmanivým rockovým hlasem. Nevím, jak zní originál téhle písničky, ale tohle podání je vynikající. Porotci se asi dnes nebudou trefovat do toho, že by Jiří Zonyga řval. Opravdu pěkný kulturní zážitek to byl!!


21:11 Janda: “Jirko, já ti fandím! Já jsem rád, že tady máme takovýho jasnýho rockera. Ten mikrofon ani nepotřebuješ. Tahle písnička mě hodně dojímá, ale dneska bohužel mám dvě výhrady. V tom refrénu jsi spěchal a byls před kapelou a s tou intonací to nebylo nejlepší.” Gábina: “Já si myslím, že Petr jen horko těžko hledal nějaký moušky. Já si myslím, že velký Zonyga je majitelem velkého hlasu.” Soukup: “Já jsem spíš přemýšlel, že když takhle zařveš na svou ženu, tak se musí srolovat jako palačinka. Tomovi Jonesovi se říkalo tygr z Wallesu, tobě se bude říkat tygr z Moravy.”


21:15 Další reklamní pauza.


U mne zatím:
1. Pavlína
2. Kamila
3. Jiří
4. Ondřej
5. Za 5 dvanáct


21:22 A jedeme dál! Leoš Mareš zahajuje rozhovorem s Karlem Gottem. Ten žádá, aby mu neříkali Mistře, protože prý vždycky slyší “vystřel.” Gott dále chválí Ondřeje za to, jak podal jeho písničku.


21:25 Přichází Anna Ungrová.


21:26 Zpívat bude píseň “Tři oříšky pro Popelku” od Ivety Bartošové.


21:27 Tuhle píseň bych chtěl asi nejvíce slyšet od Šárky Vaňkové, která má ze současné generace nejpodobnější hlas. Anička to nezpívá špatně, některé pasáže celkem i zvládá, ale někdy neudýchává a celkový projev je takový bezemocionální, bez šťávy. V pasáži “na na na na” se dokonce rozjela s kapelou. Podle mne to nezvládla dobře.


21:29 Janda: “Já ti gratuluji, dneska bez žirafky. Pro mne je to školní besídka, bez emocí zazpívaný.” Gábina: “Anička má dětský frázování, ono je to roztomilý, ale není to profesionální. Ale vy dýcháte, jako když kouříte dvacet denně.” Soukup: “Ten projev byl naprosto přirozený, naivní, jasně jsi taková Popelka trošku se skejťáckejma pohybama.”


21:32 Jako další bude na řade Martina Pártlová.


21:33 Zazpívá skladbu “Říkej mi” od Petry Janů.


21:34 Tak na tuhle písničku má Martina opravdu hlas, jako stavěný a zpívá jí výborně! Akorát na mikrofonu dost vyniká, když zpívá hlásku “P.” Ale celkově to hodnotím jako moc pěkný projev, při kterém Martina hezky ukázala svůj hlasový rejstřík. Akorát konec písně byl malinko odfláknutý.


21:36 Janda: “Nebudu hledat moly, ohodnotím to jako excelentní výkon se vším všudy.” Osvaldová: “Nemám co dodat, jsem velmi spokojená.” Soukup: “Dneska vypadáte jako osudová žena. Říkej mi ale zpíváte, jako by vám to bylo jedno. Vy máte krásnej hlas, jen to podat trošku vřeleji.”


21:38 Pro dnešek poslední skupina: All-X.


21:39 Zpívat budou Gottovy písničky na motivy znělky seriálu Návštěvníci.


21:40 Rozjíždí se klasika, kdy All-X víří po jevišti a jeden z nich imituje Centrální mozek lidstva ze zmíněného seriálu. Zaznívá známá znělka. Do ní skupina zpívá nejznámější úryvky z Lady Karneval, Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Nechybí ani klasicý vtípek: “Ty jo, to je Karel Gott! Naše hvězda! Das ist unser Karel!” Jinak to byl ale spíše rap, nebo něco takového. Pro mne nic moc.


21:42 Janda: “Já vás musím pochválit. Vy jste mimo všechny kategorie. Já vám děkuji, bylo to výborný.” Osvaldová: “Vy vždycky donutíte diváka, aby zíral. Nevím, jestli to bylo o zpěvu, ale je to zábavné.” Soukup: “Vy jste neskutečný fenomén a je to vrchol drzosti. Mám dojem, že si děláte srandu ze všech. Vy jste v pěvecké soutěži, ale zpěv je to poslední, co se u vás odehrává.”


21:45 Poslední reklamní pauza.


U mne zatím:
1. Pavlína
2. Kamila
3. Jiří
4. Martina
5. Ondřej
6. Anna
7. All-X
8. Za 5 dvanáct


21:51 Jedeme dál. Jako další bude zpívat “favorit fankubu Petra Jandy,” jak řekl Soukup, David Gránský.


21:52 Na pódium jde s písní “Jdi za štěstím” od Karla Gotta.


21:53 Řekl bych ani dobré, ani špatné, každopádně v některých pasážích David trochu ujížděl. Určitě svým projevem nepředstihl ani jednoho z mužských zástupců v tomto kole.


21:55 Janda: “Pro mne je to pořád stejný, pro mne jsi nebyl favoritem na začátku a nejsi ani po dnešku.” Osvaldová: “Já jsem netušila, že existuje něco jako mužský ďiblík. Teda ďiblíku!” Soukup: “Ano, vytekl na nás kýbl medu. Ale to tví posluchači očekávají. Davide, gratuluji.”


21:57 Rekapitulace a start hlasování.


Volat můžete na číslo: 908 09 09 09


SMSky pak posílat na: 906 06 09




  • Kamila – X 1


  • Ondřej – X 2


  • Pavlína – X 3


  • Za 5 dvanáct – X 4


  • Jiří – X 5


  • Anna – X 6


  • Martina – X 7


  • All-X – X 8


  • David – X 9

U mne definitivně:

1. Pavlína
2. Kamila
3. Jiří
4. Martina
5. Ondřej
6. David
7. Anna
8. All-X
9. Za 5 dvanáct

 


Hlasy pošlu Pavlíně a Kamile, protože obě byly dnes skutečně skvělé.


22:01 končí první část přenosu.


23:10 Začíná Kdo s koho – finále, ve kterém se dozvíme, kdo dnes ještě zazpívá a kdo nakonec odpadne.


23:11 Klasicky se zahajuje rekapitulací.


23:14 Konec telefonického hlasování.


23:14 Finalisté nastupují na pódium.


23:15 Opět musím hodnotit Leoše Mareše, který má na tyhle dramatické chvíle talent.


23:16 Dozvídáme se, že příšte bude “Noc zlomených srdcí,” tedy noc zamilovaných písní. Hostem bude Helena Zeťová.


23:17 Jiří Zonega – dnes postupuješ. Ondřej Ruml – dnes postupuješ!


23:18 Martina Pártlová – dnes večer postupuješ! Z kategorie 25+ postupují všichni. Gábina se může posadit. All-X – vaše píseň nebude znít podruhé – postupujete!


23:19 Za 5 dvanáct – postupujou!


23:19 Sedá si i Petr Janda. Skupiny dnes postoupí obě dvě. David – dnes postupuješ!


23:20 Takže Pavlína, Kamila a Anna proti sobě a jedna z mých favoritek bude zpívat znovu???


23:21 Kamila – bude zpívat ještě jednou. Jsem v šoku!


Mareš: “Kamilo, nečekala jsi to?” Kamila: “Ne.” Ondřej se diví.


23:22 Anna postupuje! Šok je dvojnásobný! Dnes odpadne jedna z mých favoritek: Kamila, nebo Pavlína….


23:24 Obě slečny jsou z toho hodně přešlé. Kamila slibuje, že bude bojovat a zkusí ze sebe dostat vše… Ondřej Soukup stojí před Sofiinou volbou-obě dívky jsou z jeho “stáje.”


Mareš: “Pavlíno, zvládneš to?” Pavlína: “No, budu muset.” Mareš: “Jsi překvapená?” Pavlína: “Jednou to přijít muselo.”


23:26 Začíná zpívat Kamila Nývltová. Na jejím projevu se nervozita sice projevuje, ale není to nijak zásadní. Hodně to celé táhne silou svého hlasu. Sice jsem dával na první místo Pavlínu, ale jako vítězku X-Factoru bych teď asi chtěl vidět Kamilu?


23:28 Anna Ungrová prý počítala s tím, že dnes bude zpívat. Podle mne měla, protože proti těm dvěma, které dnes zpívají, byla neskutečně a nesrovnatelně slabá….


23:29 Přichází Pavlína Ďuriačová.


23:30 Zpívá krásně, ale myslím, že Kamily píseň je chytlavější. Každopádně ani na ní se nějaká nervozita, nebo tréma neprojevuje.


23:31 Janda bude spokojený – Pavlína se neusmívá a ve finále písně má v očích slzy.


23:32 Publikum skanduje, jasněji je slyšet jméno Kamila.


Mareš: “Noc zlomených srdcí nás čeká tento večer.”


23:33 Soukup stojí před Sofiinou volnou: “Já odstupuju ze soutěže. Já si nechám uříznout hlavu.” Mareš používá přirovnání ke známému dílu. Soukup: “Nebudu hodnotit zpěv, protože jste obě zpívaly výborně.” Na vypadnutí navrhuje Pavlínu. Janda: “Je to pro mne těžký, měl jsem jinou představu. Obě holky zazpívaly fantasticky. Bohužel, Pavlíno, pošlu Tě taky ven.”


23:35 ODPADÁ PAVLÍNA!


23:37 Bohužel nemám další komentář, nechápu to a dnešní Kdo s koho pro mne bylo velkým zklamáním :(.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *