Jsou firmy, které prostě fungují – jako třeba eBanka. Jsem u ní už několik let a za celé ty roky nebyl byť sebemenší problém (ano, jednou mi vlastně přišla autorizační SMSka se zpožděním :-D). Když se mě ředitel ostravské pobočky ptal, jak jsem se službami jejich banky spokojen, nemohl jsem odpovědět jinak, než maximálně.

Pak jsou firmy, které mě neskutečně serou. Mohou za to jednou základní věcí: neskutečným bordelem, který tam mají. Firmou, ze které dostávám sklony vraždit, je s velkým náskokem plzeňský Karneval. Nevím, jak fungují ostatní plzeňské firmy, ale speciálně u Karnevalu mám dojem, že tam pracují lidé, kteří mají vychlastané mozky (mají-li tedy mozky, což mi nepřipadá moc pravděpodobné).

Před měsícem jsem psal o podivné slevě, která nás nakonec přišla pěkně draho. Karneval začal rozumně komunikovat až poté, co jsem napsal tiskovému mluvčímu a PR řediteli panu Malinovi z UPC (tj. mateřská společnost Karnevalu). Nicméně bylo na Karnevalu, jak se slova budou shodovat s činy. Dychtivě jsem očekával, kdy vrátí přeplatek a jaká bude následující účtovaná částka. Vězte, že přeplatek nevrátili a naúčtovali si zase špatně 772 Kč. Tuto záležitost vyřizovala s infolinkou manželka a patrně narazila na výjimečného operátora. Ten jí dokonce sdělil, že z mého staršího telefonátu má u našeho účtu poznámku, že si nepřejeme platit SIPem. Proč přesto přišel Karneval opět v SIPu? No, protože můj požadavek byl pouze “poznámka.” Operátor nakonec přislíbil, že předá celou věc účtárně, která vyúčtuje přeplatek a vrátí ho zpět. No, uvidíme. O slibech z firmy Karneval si myslím své: totiž že jsou to bezbřehé lži a že celá tahle společnost je bandou neschopných diletantů. Kdybych tak, jako oni, pracoval já, tak už sedím s Cikánama na pracáku.

A nelžou jen v Karnevalu. Další společností, která mě dnes naštvala, je ČEZ. Ano, právě ten ČEZ, který nyní profituje z elektráren, postavených z daní nás všech. Přesně ten ČEZ, který je rok od roku nenažranější a navyšuje ceny napříč tomu, že máme přebytky elektřiny a vyvážíme ji do Reichu.

ČEZ nám poslal dopis a složenku na bezmála 1 400 Kč. Manželka zavolala na infolinku, kde jí bylo sděleno, že se jedná o doplatek za uplynulý rok. Protože měla práci, nevěnovala dál dopisu ani složence pozornost. Já jsem měl času dost, takže jsem si vše podrobně pročetl. Jednak mě zaujaly formulace, které působily, jako bychom byli dlužníky, kromě toho bylo zarážející datum splatnosti: 15.3.2006. I nedalo mi to a zavolal jsem na infolinku též. Můj hovor přijal jiný operátor, který ale vybalil stejné tvrzení: jedná se o doplatek za loňský rok. Už jsem se skoro začal těšit, jak milý doklad vrátím zpět s tím, že je díky antidatovanému datu splatnosti neplatný a nabonzuji molocha na berňák. Upozornil jsem tedy na tento fakt, načež operátor zůstal zaražený a slíbil, že za chvíli zavolá. Za pár minut opravdu volal – tentokrát už ale s jinou verzí: totiž s tím, že se jedná o nezaplacený doplatek za rok 2005, kdy v našem bytě bydlela nájemnice. Budiž, co se dalo dělat – dluhy se musí platit nejen o Vánocích. Nicméně v manželka si rozpomněla, že před rokem se právě nějaký takový problém řešil a že se tehdy vše uhradilo. Začalo tedy prohledávání všech složek s dokumenty. Když jsme probrali úplně vše a kýžený ústřižek složenky stále nebyl nalezen, vytáhla manželka vítězoslavně obálku, ve které bylo vše černé na bílém, včetně razítka z pošty. Opět jsme tedy volali na infolinku, kde si tentokrát operátorka odpustila lži a nesmysly a rovnou se zeptala, zda máme doklad o zaplacení. Ve chvíli, kdy manželka řekla, že máme, nechtěli ani poslat jeho kopii a vše se najednou objasnilo. ČEZ údajně kvůli chybnému variabilnímu symbolu přiřadil naší platbu jinému zákazníkovi. Je hodně zvláštní, že zákazník s jiným var. symbolem měl mít stejnou výši platby, jako my a když jsme zavolali, dokázali obratem najít, která platba je ta od nás. Neméně zajímavé je to, že podle odesílatele, který na složence je, platbu přiřadit nedokázali …. Stejně tak je mi jasné, že kdybychom neměli schovaný ten doklad, tak se naše platba nikdy nenajde a budeme platit znovu. I takhle náš dodavatel elektrické energie přichází ke svým miliardovým ziskům.

Zrovna včera mě zaujala informace, že v Česku jsou dva miliony nelegálně držených střelných zbraní. Dnes už mě to tak nepřekvapuje a jen mě mrzí, že z těch dvou milionů není jedna moje. Mít ji, tak určitě navštívím plzeňský Karneval (především jeho infolinku) a následně ČEZ. A jeden zásobník by mi určitě nestačil.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *