Tak, moje manželka právě tráví čas ve vlaku IC 587 Jan Perner. Na tom by asi nebylo nic až tak zajímavého, kdyby už dvě hodiny nestála v Prosenici (=vesnice na koridoru Praha-Ostrava). Stojí tam, uprostřed polí a několika domků. Proč? No, protože si nějaký debil (s největší pravděpodobností sebevrah) usmyslel, že si půjde ustlat na kolejích a nechá si uřezat hlavu koly vlaku. Jak je u sebevrahů typické, nedomyslel si důsledky svého počínání. Nic proti – tyhle činy páchají lidé ve stavu mysli, kdy přeci jen neberou v úvahu celou řadu věcí….

Jenže, tyhle události mě štvou už pěknou dobu: v Praze je například typickým příkladem sebevraha maník, co vyleze na Nuselský most (pro mimopražské =jedna z nejvyšších dostupných staveb, odkud se dá zadarmo skočit dolů), počká, až si ho někdo všimne a zavolá hasiče a policajty a po rozhovoru s nimi, který nejrůznějšími způsoby prodlužuje, se nakonec nechá ukecat a odvézt do Bohnic (=místní psychiatrická léčebna). Hodně málokdy se najde sebevrah, který tam nejde za účelem upoutání pozornosti na osobní problémy, které si sám neumí vyřešit, ale jde opravdu ukončit svůj život. Prostě typů “přišel, viděl, skočil” je minimum.

Zajímavá je právě vlastnost sebevrahů, kterou nazývám “touha pomstít se společnosti.” Tady v Praze se projevuje skoky pod vlaky metra, čímž dojde k ochromení celé městské hromadné dopravy. Zákeřnější sebevrazi pak skáčou ve stanicích, kde by se daly obracet soupravy, aby bylo možné zachovat alespoň částečný provoz (stanice záměrně nejmenuji), čímž jejich skutek dosáhne ještě většího efektu a nasranosti lidí, kteří díky někomu, koho ani neznali a nejspíše by ani nechtěli znát, stráví na cestě za svým cílem i několikanásobek času.

Milý dotyčný z Prosenice neměl k dispozici metro – to je jasné. Skákat pod nějakou místní lokálku by asi taky nebylo “to pravé ořechové” pro jeho záměr – “to by nemělo ty grády, woe!” – takže si šel lehnout na koridor. On sám už to má v okamžiku, kdy píšu tyto řádky, takzvaně za sebou. Na rozdíl od lidí v desítkách vlaků, které měly Prosenicí projet. Těch lidí budou tisíce a všichni si tak posedí v nekomfortních vagónech Českých drah o nějakou tu hodinku déle. Kdo ví, zda jim neujedou přípoje, nebo zda se ještě vůbec dnes v noci dostanou domů. Prostě se musí čekat, než policie vyšetří “nehodu,” než hasiči posbírají rozježděné údy v kolejišti a opláchnou koleje od krve, zbytků tkání, vnitřností a jednoho dementního mozku. Prostě než sesbírají to, co zbylo z nějakého egoisty, který viděl jen sebe a který své problémy považoval za tak důležité, že při jejich řešení si prostě ostatní počkají.

A taková malá zajímavost: vyšetřovatelé oné “nehody” přijeli až 90 minut poté, co k ní došlo! No, přeci se nepoženou někam, kde trčí tisíce lidí ve vlacích, když oni mohou jezdit autem (služebním). Další ukázka “práce” naší policie, kterou si všichni platíme z našich nekřesťanských daní.

Ano, jsem naštvaný. Hodně naštvaný: přímo nasraný. Hlavně na bezohlednost těchto magorů. Být to teď na mne, tak onoho dotyčného z Prosenice přejedu ještě na zpátečku a pak nechám koridor volný – jen ať se jezdí! A ostatky sebevraha bych nechal sesbírat za provozu jeho rodinu a přátele (měl-li nějaké). Proč za jeho debilní čin mají platit ti, kdož ho ani neznali?

Pokud by to tady náhodou četl nějaký sebevrah, uvažující o skoku pod metro, vlak či z mostu, tak mu přidám odkaz: Pokyny pro sebevraha – začátečníka.

Přečtěte si také

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *