Před více než dvěma týdny jsem ve článku Píšu na Místní úřad: Proč ODS parkuje svými auty na trávníku? zveřejnil svůj dopis na Místní úřad pro Prahu 11, v němž poukazuji na parkování vozidel místní pobočky ODS na městské zeleni.

Patnáct dnů poté jsem dostal e-mailem odpověď, kterou přetiskuji v nezkrácené verzi (tučně zvýrazňuji nejzajímavější pasáž):

Dobrý den,

OŽP obdržel Vaše upozornění na stání vozidel v zeleni při akci, pořádané OS ODS Praha 11. K Vašemu dotazu, co bylo povoleno, odbor sděluje, že na základě ohlášení užívání veřejného prostranství na zeleni – plochy v Centrálním parku JM pořádalo oblastní sdružení ODS v sobotu dne 9.9.2006 sportovní akci, určenou dětem (inline závody), s umístěním (mimo plánovanou trasu závodu) podia, občerstvení a nafukovacího hradu. Pro ohlášené užívání OŽP vydal dne 7.9.2006 Podmínky užívání veřejného prostranství č.j. OŽP/O/2006/01136/Štěp (převzato osobně pí Zítkovou dne 8.9.2006).

Na základě Vámi pořízené fotodokumentace zdejší odbor důrazně upozornil pořadatele, že parkování motorových vozidel ve veřejné zeleni je obecně závaznou vyhláškou č. 6/2001 Sb. HMP, o ochraně veřejné zeleně, zakázáno.

za OŽP Štěpánková


Jak by asi dopadl “normální občan,” kdyby postavil své auto na trávník v Centrálním parku Jižního města? Byl by také jen důrazně upozorněn? Obávám se, že nikoli – stoprocentně by dostal pokutu, možná ještě botičku, nebo by bylo vozidlo odtaženo a vráceno až za nemalé kapesné pro parkoviště a odtahovku.

Bohužel v naší Republica of Bananas to funguje tak, že když jede policejní ředitel rychlostí 190 km/h, je mu jeho jednání vytknuto (ani za uši mu Bublan nedal), když jede 170 km/h auto s ministrem vnitra, dostane jeho řidič tajný trest a policajti začnou nahánět toho, kdo onen přestupek zdokumentoval a když se ODS postaví třeba doprostřed lesa s raketoplánem, bude důrazně upozorněna, že se to přeci nedělá. Neměli by nám přitom právě politici – ať už ti vládní, nebo komunální, jít alespoň v základních věcech příkladem? Nemohu si pomoci, ale takové prasárny si snad nedovolili ani soudruzi z KSČ v době svého kormidlování.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *