Také vás štve, že se prezident Husák prohání po dálnici rychlostí závodního speciálu a potrestá se sám? Nutno říci, že silně symbolicky! Nebo šéf dopravní policie ve Frýdku-Místku zbourá auto, opilý na mol a zkouší to zahrát na “osobu blízkou?” Zkusme s podobnými věcmi něco dělat! Já jsem právě začal. ODS si na Jižním městě udělala míting. Rozdávala trička, propisky, prostě jako vždycky…. Kromě toho zaparkovala poblíž svá dvě “firemní” vozidla. Kupodivu nestáli na parkovišti, jako běžní občané, ale zcela drze na trávníku. Nedalo mi to a napsal jsem na adresu elektronické podatelny Místního úřadu pro Prahu 11 (vedeného paní starostkou Martou Šorfovou z právě zmíněné ODS) následující e-mail:

Dobrý den,

měl bych dotaz, týkající se akce, kterou pořádala ODS dne 9.9.2006 ve 14:02 na prostranství za stavbou kostela Matky Terezy (tj. mezi ulicemi U modré školy, Konstatntinova, Michnova, v prostoru Centrálního parku).

Kromě stánku s propagačními materiály ODS zde stálo i několik vozidel. Zejména stání dvou z nich mě zaujalo a to především protože jsem si jistý, že kdybych stejným způsobem zaparkoval já, čekala by mě – jako občana – tučná pokuta a v případě mé nepřítomnosti na místě i odtah vozidla.

Jedná se o:

Tmavě zelenou Škodu Octavii SPZ 1A2 2444 (nejsem si jistý, zda to bylo 1A2, či 1A3) s logem ODS na předních dveřích, která stála na trávníku tak, jak dokumentuje přiložený snímek.

Modrou Škodu Fabii SPZ jsem si nepoznamenal, v barvách ODS (modrá se šipkou na střeše), jež stála tak, jak dokumentuje další přiložený snímek.

Umím si představit, že by takto stáli například hasiči. Umím si i představit, že ODS dostala povolení ke konání akce v prostoru Centrálního parku. Co si ale neumím vysvětlit, je otázka, kterou nyní kladu: na základě čeho (jakého povolení) ona dvě vozidla ODS stojí na výše zmíněné travnaté ploše?

Požaduji tímto vysvětlení s konkrétním dokumentem proč a kdo toto povolil a dále by mě zajímalo toto: vzhledem k omezeným možnostem parkování na Jižním městě bych měl zájem také takto parkovat na trávníku před svým domem. Nerad bych ale dostal pokutu a riskoval odtažení, takže chci znát podmínky, které musím splnit (předpokládám, že řidiči vozidel ODS je splnili, takže je to možné nějak udělat), abych mohl také parkovat tímto způsobem.

PS: omlouvám se za kvalitu fotografií – byly pořízeny mobilním telefonem

S pozdravem

Karel K.

Odpověď samozřejmě rád zveřejním na tomto blogu. Už teď se na ní velice těším – co jsem tak sledoval ostatní “investigativce,” byl to leckdy běh na dlouhou trať. Jsem na něj připraven :).

Na závěr přiložené fotky, které pořídila má drahá manželka Visnery:

Tmavě zelená Škoda Octavia ODS stojí na trávníku
Modrá Škoda Fabia ODS stojí na trávníku
Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *