O stavu veřejného stravování by se dalo napsat mnohé. Není to například dlouho, kdy inspektoři dělali razie v restauracích a v jedné z ledniček nalezli hlavu neidentifikovatelného zvířete ve stádiu rozkladu (podezření padlo na sousedovic psa, nebo ovci).

Šíp (ex-Večerník Praha) přišel teď s další lahůdkou, která jistě nepotěší příznivce šťavnatých stehýnek a křupavých křidýlek. V provozovně KFC v Galerii Nové Butovice totiž pracovala žena, která měla (až) dva měsíce tuberkulózu. Bohužel ona dotyčná jen neumývala podlahy, ale přímo balila jídla, která následně konzumovali za ne zrovna lidové ceny zákazníci. Mnohým jistě i chutnalo, neboť netušili, jak rizikový materiál pojídají.

Šípu se pak povedl (možná nechtěný) vtip: u článku je fotografie provozovny KFC s velkým nápisem “KFC – proklatě dobré kuře.” Na Butovicích by to možná mohli přepsat na “Proklaté kuře.”

Zpráva je zajímavá sama o sobě a vede k další zamyšlením, zejména nad hygienou ve stravovacích zařízeních. Můj názor je ten, že osoby, které připravují jídlo, nebo s jídlem přicházejí do kontaktu před zákazníkem, by měly nosit nejen pokrývku hlavy, ale i roušky na ústech. Vždyť kolik lidí projde takovou průměrnou provozovnou KFC a kolik z nich má problémy s imunitou takového rozsahu, že jim bude stačit kontakt s jedním bacilem TBC, aby se nakazili! Stejně tak by byly na místě pravidelné lékařské kontroly všech zaměstnanců, řekněme i jednou měsíčně. Vždyť i profesionální řidiči musí absolvovat periodické prohlídky, aktuálně včetně psychotestů a neurologických vyšetření. Bohužel žijeme v době, kdy se sem z Reichu dováží i čtyři roky staré, smradlavé a zelené maso, které by se dost možná (nebýt něčí všímavosti) dostalo i na pulty prodejen. Žijeme v době, kdy se některé řetězce (Hypernova, Meinl, Tesco) neštítí prodávat potraviny, jež mohou ohrozit zdraví jejich zákazníků. Nikdo si z toho nic nedělá, když se na to přijde, následuje symbolická pokuta, která pro takový “hyper-super” znamená jen malé snížení zisku. Teď si asi budeme muset zvyknout na to, že před návštěvou stravovacího zařízení budeme muset absolvovat kompletní přeočkování na všechny choroby, včetně malárie, moru a cholery. Proklatě! :-/

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *