Ve článku Chcete zadarmo na Invex? jsem informoval o zajímavém počinu jedné z významných českých softwarových firem Software602, která nabízela vstupenky na Invex zdarma. Tedy nebylo to úplně zadarmo – zájemci si museli stáhnout aplikaci 602XML Filler 1.4 a vyplnit v ní nějaký formulář. Za to měli 19.10. obdržet voucher, po jehož vytištění a předání na pokladně brněnského výstaviště dostanou vstupenku.

Situace se ale mění: vstupenky nakonec možná nedostanou všichni. Na stránce www.602.cz/invex se totiž dodatečně objevila tato informace: “Pozor! Vzhledem k opakovaným pokusům využít této akce pro registraci celých školních zájezdů jsme nuceni přistoupit k omezení posílání volných vstupenek a to tak, že budou v případě potřeby nejdříve uspokojeni registrovaní uživatele našich produktů, kterým je tato akce především určena.” Můžeme být optimisty a spoléhat na slůvka v případě potřeby. Bohužel ale (a teď zase buďme realisty s pesimistickým nadhledem) nikde není specifikováno, kdy a za jakých okolností může nastat situace, kdy někteří, ač vyplnili a odeslali formulář, své vouchery (a tím pádem ani vstupenky) nedostanou.

Na jednu stranu mě nepřekvapuje to, co patrně překvapilo Software602 (soudě dle toho, že výše citovaný dovětek původně v podmínkách nebyl): totiž klasická česká “nenažranost.” Na stranu druhou: pokud nabídnu lidem něco zadarmo (a to “něco” je mezi internetovou veřejností i IT specialisty populární, jako například právě Invex), musím počítat s tím, že zájem bude enormní. Asi bych s touto variantou počítal a IMHO nějaké omezení mělo být nastaveno hned od počátku. Ostatně když jsem se informaci o volných vstupenkách dozvěděl poprvé, překvapilo mě, že Software602 vyhlásila tuto akci pro všechny a ne jen pro své klienty a zákazníky.

Co dodat? Pokud se opravdu stane, že uživatelé, jež si stáhli 14 MB velký program, vyplnili dotazníky s “příslibem,” že dostanou vstupenku zdarma a Software602 tento slib nenaplní, byl by to, dle mého mínění hodně nefér krok. Na stranu druhou – Software602 si tuto akci vymyslela a záleží jen na ní, jak nastaví podmínky. Chápu, že se chce bránit oné české “nenažranosti,” stejně jako se domnívám, že podmínky měly být nějakým způsobem omezené hned na začátku této akce.

Software602 mám hodně rád, protože se, dle mého názoru, jedná o solidní firmu, která dokázala opravdu hodně. S jejich produkty (zejména se 602Lan Suite) jsem byl vždy spokojen a byl jsem rád, že mohu používat český software, za rozumné ceny. Doufám, že firma tento problém vyřeší, aniž by při tom naštvala (byť i “jen” potenciální) zákazníky.

Současně s vystavením tohoto článku jsem e-mailem požádal o vyjádření vedení společnosti Software602, kde se výslovně ptám, zda a za jakých okolností je možné, že uživatelé, kteří se této akce zúčastnili, své vstupenky nedostanou. Dostanu-li odpověď, samozřejmě ji zde budu publikovat.

K článku se nakonec vyjádřil obchodní ředitel Software602 Pavel Nemrava – jeho reakci najdete ve článku Oficiální vyjádření Software602 ke článku Invex zdarma od 602?…

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *