David Rath – jméno, které se v poslední době skloňuje velice často. Aby také ne – je jedním z adeptů na post ministra zdravotnictví. Mnohdy je označován jako prospěchář, kariérista… …nicméně v dnešní závistivé společnosti je negativně “onálepkován” skoro každý.

Já sám jsem již vyjádřil doktoru Rathovi svou podporu ve starším článku David Rath náměstkem? Němec v Uvolněte se, prosím!. Jediné, s čím zatím s Davidem Rathem nesouhlasím, je povinná spoluúčast pacientů. Přeci jen – vzhledem k výši mého platu nejsou mé odvody do kasy VZP zrovna malé a přičtu-li si k tomu částku, kterou odvádí můj zaměstnavatel, pak by mě měli k alergoložce vozit vrtulníkem, abych ty peníze “prožral.” Samozřejmě chápu, že zdravotní pojištění je založeno na principu vzájemné solidarity a pevně věřím, že jsou za mé peníze léčeni těžce nemocní a nejsou za ně v léčebnách dlouhodobě nemocných ubytovávány babičky a dědečkové, jež sem odložili jako “nežádoucí” jejich příbuzní.

Takže otevřeně říkám: se spoluúčastí nesouhlasím. Se zbytkem toho, co razí a prosazuje pan doktor Rath ale ano. A doufám, že tento člověk, který léta tak otevřeně kritizoval, dostane šanci konečně ukázat, co v něm vlastně je.

K tomuto přesvědčení mě vede i on-line rozhovor na iDnesu, který doporučuji přečíst, než se pustíte do nějakých osobních invektiv. I ten mi totiž potvrdil to, co si myslím: že David Rath je inteligentní člověk, který ví, kde jsou v našem zdravotnictví nedostatky a neduhy.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *