Je to už pár týdnů, co jsem tady recenzoval čtečku RSS kanálů FeedReader a rozplýval jsem se tu nad technologií RSS, která umožňuje sledovat aktualizace webů, aniž by uživatel musel opakovaně otevírat úvodní stránku. Právě z důvodu absence RSS kanálu na Blog.ZaRohem.cz si do mne před časem rýpnul Almad, kterému tímto děkuji za “nakopnutí” :).

Takže jsem se dnes pustil do práce s cílem zprovoznit RSS kanál našeho blogu. Kupodivu to ani nebylo příliš pracné – část jsem “vybrakoval” z vlastní rutiny, která vypisuje články na hlavní stránce, pak jsem se podíval na to, jak vypadá RSS kanál u Almada a nakonec jsem našel velice šikovnou stránku, kde je RSS popsáno do posledního puntíku. Potom jsem to všechno hezky promíchal a po krátkém boji se zdá, že to funguje! Otestoval jsem výsledek své práce v již zmíněném FeedReaderu a pro jistotu ještě na Pooh-RSS a obě čtečky mi náš kanál zobrazily správně.

Takže, milí uživatelé RSS čteček – pokud máte zájem a chcete vědět o každém článečku, který se tu objeví, “nalaďte” si http://blog.zarohem.cz/rss.asp.

Samozřejmě netvrdím, že je vše odladěné a odzkoušené na 100% – přeci jen je to můj úplně první pokus. Proto vás, milí čtenáři, prosím: pokud přijdete na jakýkoli problém, “reportujte” mi ho v diskuzi pod tímto článkem, nebo pište na mail kkml@1pcrevue.cz.

PS: Tak jsem vyzkoušel RSS kanál v RSS čtečce integrované v Maxthonu a pro jistotu i v RSS Readeru pro mobilní telefony a v obou vše funguje bez problémů. Tak snad to opravdu bude šlapat 🙂


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *