Jak jste připojeni k Internetu? Už jste vyzkoušeli CDMA? Tak to raději ani nezkoušejte! Přečetl jsem si článek Jak jsem kupoval CDMA Jiřího Kosiny na Lupa.cz.a nešel bych do toho ani náhodou. “Moje” UPC má sice své mouchy… …ale proti Českému Telečumu je to pořád pohoda. Hlavně neplatím jako trotl dvě koruny za to, že mi modem na straně providera zvedl a následně zavěsil, aniž bych si přečetl alespoň hlavičky mailů…. No jo – CDMA od Eurotelu a pevná linka od ČT – vždyť je to vlastně stejná firma.

Obraťme list: celá republika oplakává trenéra Ivana Hlinku. Dokonce i zpravidla na trendech nezávislý Filip Rožánek mu věnoval celý odstavec…. Ano, je to smutné. Ale oč je to smutnější, než například celá rodina, kterou zabil v jejich staré škodověnce nějaký opilec v Audi? Píšou se na vrub takto zesnuvší rodiny také rozsáhlé epitafy? Přemýšlejte nad tím….! Blesk má alespoň co řešit po rozpitvání vztahu Borhyová – Jágr a dalších blbostech. Čtenáři mají minimálně na týden jisté, co bude na titulní stránce.

No, otočme na další stránku: iDnes a Požáry.cz se dostali do pěkné haluze…. Jedná se o požár prvního vozu Nissan 350Z v ČR. Požáry.cz ve článku Nešťastná premiéra v plamenech píšou “Příčinou vzniku požáru byla dopravní nehoda s následným vznícením travního porostu od katalyzátoru.” Tedy zjednodušeně (třeba pro méně chápavé novináře (iDnesu), jak by řekl ex-premiér Zeman): auto nabouralo a od katalyzátoru chytila suchá tráva. Řeknete si: “jak prosté a logické!” To jsem si říkal i já…. Ovšem jen do chvíle, než jsem na iDnesu objevil článek Sportovní vůz zapálil trávu a vyhořel, kde se hned v perexu píše “Při parkování se od katalyzátoru vznítila suchá tráva. Od ní pak chytla přední část vozu,” což se snaží potvrdit slovy Policisté na místě zjistili, že při parkování chytla nejdříve tráva, kterou zapálil zřejmě katalyzátor při zážehu.” Nebudu řešit kompetence policistů při vyšetřování požárů…. Nezapomínejme, že požáry neřeší policisté, ale odborníci z řad hasičů. Tomu také odpovídá ono zjištění, které učinili oni nesmírně chytří hoši v policejních uniformách. Možná by zítra na iDnes mohli vydat článek, že hořela suchá tráva, když na ní zaparkoval onen Nissan, od té trávy se zahřál katalyzátor, od katalyzátoru chytila tráva a od ní předek auta. Ostatně – moje ex-kolegyně, která má jako koníčka bezmotorové lítání, vždycky u iDnesu řvala smíchy, když psali něco o letadlech. Já zase řvu smíchy a současně pláču, když iDnes napíše něco o metru (ve kterém se orientuji). No jo, no… …iDnes 🙂

Tohle už asi víte: opilec… …tedy MUDr. (čti MUrDeRer) Karas, který sejmul ve vinohradské nemocnici malou holčičku, skončil s úrazem v nemocnici. Paradoxem je, že skončil právě v Thomayerově nemocnici – tedy ve stejném zařízení, jako oběť jeho někdejšího alkoholického opojení. Asi není náhoda, že zranění onoho lékaře většina lidí přičítá jeho dalšímu opileckému úletu. Každopádně dobře mu tak: jestli skončil na krčské chirurgii, tak to si tedy opravdu pomohl :))). Mám osobní zkušenost a i přes protekci jsem v tomto ÚSTAVU neskončil dobře. Takže zatímco malá Lucinka bude asi nadosmrti vypadat, jako Nicky Lauda, pan Karas si poleží, pak (možná) půjde za mříže… …když bude hodný, prominou mu polovinu trestu a on se pak po propuštění na oslavu opije a zabije třeba příštího hokejového trenéra, nebo prezidenta. Teprve pak ho zavřou, až zčerná a volant už neuvidí….

Mimochodem – když jsme u toho snižování trestů: “strýček Opo,” tedy sochař (tvořící vrtačkou různě těsné díry do kamenů, jejichž využití je nabílední) Pavel Opočenský, který si ve svých padesáti letech užíval s více než o 35 let mladšími občankami nejmenované národnosti, se také dočkal. Soud mu zmírnil trest o 1,5 roku. Článek začíná slovy: “Opočenský, který podle znalců není žádný deviant ani netrpí žádnou duševní poruchou…” Takže podle znalců si můžeme prznit nezletilé a přesto jsme vlastně úplně v pořádku. Být pedofil je prostě normálka?!?! Chci být znalcem! :))). Opočenského advokát se dokonce při projednávání případu odvolával na Listinu základních práv a svobod. Že bychom měli právo sexuálně se vyžívat na komkoli?

A ještě jednou naše drahá policie. Atentátníka asi nedostihnou je titulek článku, ve kterém se dále píše: “Podle všeho stihl opustit republiku ještě v době, než se naplno rozjela pátrací mašinérie. “Žádné nové informace k případu výbuchu v ulici Na Příkopě policisté nemají. Stále vyhodnocují záběry z průmyslových kamer a výslechy svědků,” sdělila mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.” No uznejte – není to prostě SKVĚLE ODVEDENÁ PRÁCE?? Standa Grosů by mohl být pyšný.

Teď koukám na Živě.cz… …ne, já nekoukám! Já zírám! Zase Český Telecom! Tentokrát opravdu zabodoval. Po několika letech, kdy méně znalí uživatelé Internetu (BFU) cvakali tisíce korun za to, že si někde něco stáhli, spustili a následně se k Internetu připojovali za násobně vyšší sazby, se Telecom konečně rozhoupal k tomu, co měl udělat už DÁVNO! Cituji: “Nově je možné bezplatně zavést blokování všech hovorů na linky se zvláštním tarifem, za tuto službu bylo doposud nutné platit.” To je skutečný zázrak v době moderních digitálních ústředen, že je možné blokovat hovory na určitá čísla! Tohle šlo na naší firemní ústředně (Ericsson) už před rokem, kdy jsme jí koupili. Vida, Telecom na to konečně přišel :).

Na závěr bych chtěl upozornit na zajímavou utilitu Microsoft Baseline Security Analyzer, která dospěla do verze 1.2.1. Není-li vám lhostejný stav vašeho systému a aplikací, stahujte zde. Funguje pod Windows 2000 a XP.

Už se nebudu dneska rozčilovat 🙂 Prostě pro dnešek konec…

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *