Právě se rekonvalescentuji z cesty vlakem, v němž jsem od 0:22 do 3:00 za “pouhých” 228 Kč poctivě stál (a střídavě seděl) v chodbičce (asi tak nějak vypadá vlak, který není “vyšší kvality”). Prolistovávám si webíky a u Yuhůůa jsem narazil na článek, který mě doslova zvedl ze židle.

Oč jde? Myslím, že dostatek informací naleznete na zdrojích, na něž odkazuji níže. Velice stručně (takříkajíc “v kostce”): olympijský výbor si nárokuje mnoho věcí – například používání symbolu olympiády, olympijských kruhů a kdovíčeho ještě. Prosím – mají pro to oporu v zákoně (konkrétně se jedná o zákon 60/2000 Sb.), takže nelze, než daná pravidla respektovat. Nicméně – autoři oficiálního webu Athens 2004 se rozhodli jít ještě dále! Přikazují všem, kdož chtějí na web olympiády linkovat, aby používali jediný způsob odkazu – a sice s textem “ATHENS 2004.” Jakýkoli jiný odkaz je zakázán!

Vymysleli si ještě spoustu dalších podobně podivných a arogantních podmínek, které by si snad nedovolili ani představitelé komunistické Číny. Ostatně posuďte sami – výběr ze všech příkazů a zákazů prezentuje Llook ve své diskuzi. Něco najdete také u Yuhůůa a patrně první, kdo na tuto drzost poukázal, byl Martin Kopta na Lupa.cz.

Chcete-li si přečíst originální znění těchto nesmyslů, máte možnost na oficiálním webu (který ÚMYSLNĚ nelinkuji podle požadavků postavených na hlavu).

Co k tomu chci říci já? Milý olympijský výbore, milá slavná olympiádo v Aténách, milí náfukové, kteří si myslíte, že budete někomu diktovat, jak smí a jak nesmí na SVÉM webu odkazovat: TÁHNĚTE DO HÁJE! Platím si tuto doménu, platím webhosting, věnuji svým webům svůj čas a pokud neporuším nějaký zákon (např. si tady nezačnu vystavovat dětské porno), tak si tady mohu dělat co chci a především jak chci! Chcete-li odkaz ve vámi stanoveném tvaru, zaplaťte si jej a budete ho mít! Pokusy, jako je tento, považuji za zásah do základní svobody, konkrétně do svobody projevu.

Připojuji se tímto k iniciativě ve smyslu “googlebombingu”, rozjeté Llookem a prosím tímto všechny čtenáře, aby se po přečtení odkazovaných materiálů a zvážení situace, k této akci přidali. Způsob je velice jednoduchý – stačí na své stránky (blog, web, ….) přidat odkaz rake together (tedy <a href=”http://www.athens2004.com/” target=”_blank”>rake together</a> – smysl této akce viz odkaz na začátku tohoto odstavce). Ukažme společně diktátorům, že si nemohou dovolovat nic, pro co nemají oporu v platné legislativě!

Na závěr citace z naší Listiny základních lidských práv a svobod:

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 17

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná


Relevantní odkazy:

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *