V týdnu od 31. července do 6. srpna jsme byli spolu s manželkou na dovolené na Slovensku. Najezdili jsme celkem 1666 kilometrů, posbírali 183 keší a navštívili celou řadu zajímavých míst. Pořídil jsem stovky fotek a ty nejzajímavější jsem se rozhodl publikovat na našem blogu formou fotoreportu. Předposlední den dovolené, tj. v sobotu, jsme se rozhodli, že se vydáme zubačkou ze Štrby na Štrbské Pleso.

Štrbské Pleso je malebné horské letovisko a rekreační oblast nacházející se v srdci Vysokých Tater na severu Slovenska. Jeho kouzlo spočívá v nádherném alpském prostředí, které láká turisty, horolezce a příznivce zimních sportů z celého světa.

Dominantou Štrbského Plesa je krásné jezero stejného jména, které je obklopeno zelenými lesy a vysokými horami. To poskytuje ideální prostředí pro odpočinek, turistiku a outdoorové aktivity v každém ročním období. V zimě se mění v zasněžený ráj pro lyžaře a snowboardisty, nabízející sjezdovky různých obtížností a moderní lyžařská střediska.

Kromě svého přírodního bohatství má tato oblast také bohatou historii a kulturu. Okolí je plné tradičních horských chat a srubů, kde si návštěvníci mohou vychutnat místní kuchyni a zároveň se ponořit do atmosféry minulých dob. V blízkosti jezera stojí také několik elegantních hotelů a lázeňských zařízení, která nabízejí komfortní ubytování a wellness služby. Štrbské Pleso je výjimečným místem, kde se harmonicky prolíná krása přírody s pohostinností místních obyvatel a moderními turistickými zařízeními.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *