Máme tu šest aktualit z uplynulého týdne nejen ze švédského Malmö, kde v polovině května proběhne letošní Eurovision Song Contest.

Benny a Björn ze skupiny ABBA píšou hymnu pro Eurovision

Benny Andersson a Björn Ulvaeus ze skupiny ABBA složili píseň We Write the Story s aranžemi švédského DJe Avicii, která se stane hymnou letošního ročníku soutěže Eurovision Song Contest. Skladba je jedním z hlavních motivů švédského hostování, stejně jako hudba pro slavnostní zahájení finále. “S velkým potěšením oznamujeme, že Benny, Björn a Avicii přijali nabídku složit jedinečnou skladbu pro Eurovision Song Contest 2013,” řekl výkonný producent Martin Österdahl.

Myšlenka “hymny” Eurovize pro Malmö 2013 byla probírána od začátku plánování letošního kola. Benny, Björn a Avicii byli na samém vrcholu seznamu hudebníků, se kterými chtěla televizní stanice SVT spolupracovat.

Na Eurosongu tak zažijeme spojení dvou největších švédských hudebních jmen a vzrušující spolupráci mezi generacemi. Skladba We Write the Story poprvé zazní při nácviku finálových vystoupení 8. května.

Emmelie de Forest vydala své debutové album

V den, kdy začaly zkoušky na Eurovision Song Contest, vydala dánská zpěvačka Emmelie de Forest své první album. To je pojmenované po písničce, se kterou Emmelie vystoupí – tedy Only Teardrops – a nejprve půjde do prodeje v Dánsku, po Eurosongu i ve zbytku Evropy.

Emmelie napsala album sama ve spolupráci s nejtalentovanějšími písničkáři v Dánsku, jako jsou Lisa Cable, Julia Fabrin a Thomas Stengaard. Písně jsou velmi osobní a Emmelie se inspirovala ve svých oblíbených knihách a filmech, například v Rackovi Jonathana Livingstona, stejně jako ve svých často podivných snech, které byly inspirací pro skladby Haunted Heart a Running In My Sleep.

Album produkovali Frederik Taae, Jakob Schack Glæsner, Peter Bjørnskov a Thomas Stengaard. V mnoha písních jsou ke slyšení smyčcové aranže, nahrané ve Varšavě s Polským rozhlasovým orchestrem, včetně symfonické verze hitu Only Teardrops.

Moje 3 nacvičují choreografii a vybírají šaty

Děvčata ze srbské kapely Moje 3 se minulý týden vrátila z Amsterodamu, kde vystoupila na akci Eurovision In Concert. Teď již plně věnují choreografii pro své letošní vystoupení.

Hned po vítězství v srbském národním kole začaly Moje 3 připravovat své vystoupení pro Malmö. Spolu s profesionálním týmem veřejnoprávní televize RTS se soustředí nejen na choreografii, ale i na neméně podstatné kostýmy. Níže se můžete podívat na jejich vystoupení z Amsterodamu.

Miloš Paunović, známý srbský choreograf, pomáhá Saře, Neveně a Mirně s tancem, zpěvem i herectvím. “Skladba Ljubav Dže Svuda nabízí mnoho příležitostí pro tanec a text je vhodný i pro trochu herectví. Moje 3 jsou nejen zpěvačkami, ale rády a snadno se učí taneční pohyby. Věřím, že celkový výkon Moje 3 v Malmö si získá srdce diváků a poroty,” řekl Paunović.

Produkční tým připravuje Malmö Arenu

Přípravy stánku, kde se odehraje letošní Eurosong, jsou v plném proudu – produkční tým se již “nastěhoval” do Malmö Areny a připravuje akci, na kterou se příznivci soutěže těšili celý rok. Pracuje se dnem i nocí a původní floorbalový stadion se prý do semifinálových večerů změní k nepoznání.

Gruzie: Nodi a Sophie navštívili Německo a Francii

Zástupci Gruzie Nodi Tatishvili a Sophie Gelovani se minulý víkend zúčastnili koncertu Eurovision In Concert. Poté využili příležitosti pro propagační turné po Německu a Francii. V německém Saarbrückenu se Sophie a Nodi setkali s novináři a objevili se několika v televizních pořadech. Koncem týdne se interpreti přesunuli do francouzského města Forbach, kde duo zkoušelo své vystoupení s manažerem Lashou Onianim.

Marie Serneholt hostitelkou v Euroclubu

Švédská televizní moderátorka, modelka a účastníce národního kola Marie Serneholt bude hostitelkou událostí během týdne soutěže Eurovize v Euroclubu v Malmö. I když se Eurovision Song Contest koná 14., 16. a 18. května, delegace, tisk a fanoušci budou v hostitelském městě už týden předem. Euroclub je vždy jedním z nejlepších míst k odpočinku po náročných pracovních dnech. Televize SVT oznámila, že ex-členka skupiny A-Teens Marie Serneholt bude uvádět dvě připravované párty.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *