Své kandidáty v uplynulém týdnu vybralo Španělsko, Chorvatsko, Gruzie, Arménie, Maďarsko, Estonsko, Bulharsko a Srbsko.

Kola letošního Eurosongu se již točí na plné obrátky a uplynulý týden přinesl další interprety, kteří se zúčastní této mezinárodní soutěže. Pojďme se na ně podívat!

Španělsko: ESDM – El Sueno De Morfeo – Contigo hasta el final

V úterý 26. února proběhlo v Barceloně národní finále – ve speciální show s názvem ESDM – El Sueno De Morfeo: Destino Eurovision vybírali diváci písničku, se kterou skupina ESDM – El Sueño De Morfeo vystoupí na Eurosongu. Vítěznou skladbou se nakonec stala nejpomalejší z kandidujících: Contigo hasta el final.

Makedonie: Vlatko Lozanoski & Esma Redzepova – Empire

Minulý týden jsme informovali o tom, že Makedonii bude reprezentovat duet Vlatko Lozanoski a Esma Redzepova. V tu chvíli ještě nebyla písnička na Youtube k sehnání. Tento týden si ji již můžete poslechnout.

Chorvatsko: Klapa s Mora – Mižerja

Chorvati oznámili své kandidáty ve středu ráno na tiskové konferenci. Mezi hosty byli i skladatel písně Mižerja – Goran Topolovac a hudební producent Niksa Bratoš. Poslechněte si píseň, která kombinuje tradiční a moderní prvky.

Gruzie: Nodi & Sophie – Waterfall

Letošní Eurosong bude očividně ve znamení smíšených duetů. Taktéž ve středu byli oznámeni zástupci Gruzie, kterými jsou Nodi Tatishvili a Sophie Gelovani, jenž na Eurosongu vystoupí s písničkou Waterfall. Skladbu napsal Thomas G:son, který složil vítěznou píseň minulého ročníku – Euphoria. Co myslíte: bude slavit úspěch i letos?

Arménie: Gor Sujyan – Lonely Planet

Byl to pěkně “našlapaný” víkend, během kterého vybralo své kandidáty pro letošní Eurovision Song Contest hned pět zemí. První začali v Arménii, kde bylo jasné, že zemi bude reprezentovat Gor Sujyan. V zábavné televizní show diváci a odborná porota s poměrem hlasů 50:50 vybírali písničku, se kterou interpret vystoupí. Ze čtyř nabídnutých skladeb se nakonec tou vítěznou stala balada Lonely Planet.

Maďarsko: ByeAlex – Kedvesem

V Maďarsku si přípravy na Eurosong doslova užívali a sobotnímu finále, kterého se zúčastnilo hned osm interpretů, předcházela série semifinálových kol. V prvním kole porota vybrala čtyři super-finalisty, konečný výběr byl pak v režii diváků. Zástupcem Maďarska se nakonec stal ByeAlex se songem Kedvesem.

Estonsko: Birgit Õigemeel – Et Uus saaks alguse

Jako poslední v sobotu odstartovali v Estonsku. Během finálového večera, který proběhl v Nokia Music Hall v Tallinnu, diváci a porota rozhodli, že estonskou vlajku poveze do Malmö zpěvačka Birgit Õigemeel s písní Et Uus saaks alguse.

Bulharsko: Elitsa & Stoyan – Kismet

Další duo – tentokrát čistě ženské – bude reprezentovat Bulharsko. Diváci znovu uvidí dvojici Elitsa & Stoyan, která v Eurosongu v roce 2007 postoupila až do “TOP 5”. Složení bylo jasné již několik týdnů, v neděli se rozhodlo, že skladbou, která zazní ve Švédsku, bude píseň s názvem Kismet.

Srbsko: Moje 3 – Ljubav je svuda

Pět písní se utkalo ve finále Beosongu, srbského národního výběru pro Eurovision Song Contest 2013. Nabídka byla široká – od balad po svižné písničky, počínaje 16letým interpretem a konče zkušenými vokalisty. Nakonec si vítěznou trofej a právo zastupovat zemi odnesla kapela Moje 3, sestávající z Mirny Radulovic, Neveny Bozovic a Sary Jovanovic, která vystoupí s písničkou Ljubav je svuda.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *