Již dloho se nepozastavuji nad ideologickým pohledem evidentně převládajícím ve většině českých deníků jsoucích ve vlastnictví zahraničních majitelů. Nepřekvapuje mne více či méně zastíraný ideologický, pravicově zabarvený pohled, většiny televizních a rozhlasových stanic, včetně těch veřejnoprávních. Vyváženost mediálního prostoru je pouhým přeludem. O to více pak popuzuje pokřik pravicově smýšlejících občanů, jejich rozhorlení nad neobjektivitou či nevyvážeností jednoho z mála, internetového deníku, tedy BL.

U lidí pravicového vidění je takový přístup typický a tudíž překvapit nemůže.

Lidé pravicového smýšlení drží basu. V případě i krajních nepravostí překračujících veškeré meze slušnosti a solidnosti, vynalézavě hledají a nalézají spousty výmluv, omluv a různorodých zdůvodnění.

Mnozí intelektuálové z řad lidí levicového smýšlení, když se jim něco nepozdává, z výše jejich intelektuálního nadhledu, s přehledem a bezskrupulí, při hledání jediné objektivní pravdy ať to stojí, co to stojí, začnou kálet do vlastních řad. Nejen z tohoto důvodu ale i proto má pravicová ideologie navrch při rozhodování občanů.

V nynější době lze za důkaz pro výše uvedená tvrzení považovat skutečnost, že kandidáta na prezidenta České republiky, kandidáta, jehož celé jméno zní Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg, v ČR působící média dokázala vykreslit do takového obrazu noblesního gentlemana, že postoupil do finálového kola prezidentských voleb.

A nejen to. Vedle většiny médií, po vzepětí většiny, (alespoň dle médií), celebrit z kulturní fronty a žel také i všeobecně uznávaných, (dle mého soudu i charakterních), intelektuálů typu Jana Kellera, má kandidát Karel Schwarzenberg slušné šance na zvolení. Kdyby znal slova České hymny a nestrkal vládu z roku 1945, včetně prezidenta Beneše, do Haagu k Mezinárodnímu soudnímu dvoru, měl by již možná výhru v kapse.

Luděk Prokop.
20. 1. 2013

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *