Na našem blogu jsme si představili sadu SuperSmoke UNICAAT MAN, dnes se podíváme na sadu, určenou pro dámy. Tu jsem sice přímo netestoval, protože mám ale zkušenost s výše uvedenou sadou i dodávanými liquidy, pokusím se shrnout, proč by vás mohla zajímat.

Stejně, jako pánská verze, stojí i tato 1 100 korun a podle Nikotin.cz, kde ji můžete koupit, odpovídá tato cena ceně běžných cigaret na dva týdny. Dodavatel slibuje, že náplně v sadě by měly vydržet na stejnou dobu.

Co najdeme v balíčku?

Krabička se, soudě dle fotografií, nese ve stejném duchu, jako v případě pánské varianty.

Krabička SuperSmoke UNICAAT LADY
Krabička SuperSmoke UNICAAT LADY

Po stažení vrchního papírového obalu, kterému tentokrát dominují odstíny růžové a fialové, se dostanete k bílé krychli, která je diagonálně rozdělena na dvě poloviny. V dolní části jsou je baterie, odpařovač, tři náplně (liquidy) a návody. V horní části je připraven adaptér do zásuvky s USB výstupem, samonavíjecí USB kabel a náhradní hlavice do odpařovače.

Projděme si obsah balení detailněji:

  • 1 ks baterie UNICAAT eGo USB 650 mAh červená
    Zatímco pánové měli výchozí baterii šedou, pro dámy je výchozí barvou červená. Pokud se pozastavujete nad tím, že je v balení jen jedna baterka, vězte, že jde o model, který lze dobíjet i během kouření. Pokud pracujete vy nebo obdarovaná u počítače, není problém nabíjet baterii dodaným kabelem z USB portu. Kapacita 650 mAh bude pro slabší kuřáky dostačující, silnější pak musí počítat s nutností nabíjení v průběhu dne. Konektor pro nabíjení se nalézá pod šroubovací krytkou na spodní straně baterie. Během nabíjení svítí nad konektorem červená LED, která po dosažení nabitého stavu zhasne.
  • 1 ks odpařovač eGo-K červený
    Zatímco pánská varianta měla odpařovač “kouřový” (tedy něco jako tmavě hnědý), dámská ladí s baterií a je tedy červená. Odpařovač eGo-K lze zakoupit v sedmi barevných variacích. Osobně mám tento odpařovač nejraději, protože se velmi snadno plní (stačí odšroubovat náustek a nakapat liquid z lahvičky; nebudete potřebovat stříkačku s jehlou), vejde se do něj 1,6 ml náplně, vydatně dýmí a především neprotéká. V balení je nejnovější verze s demontovatelnou hlavou, jejíž výhoda spočívá v tom, že není nutné měnit celý odpařovač, ale stačí vyměnit pouze hlavu, jejíž cena je výrazně nižší. Jedna hlava přitom vydrží kolem dvou až tří týdnů intenzivního používání.
  • 1 ks nabíjecí kabel UNICAAT USB
    Jedná se o samonavíjecí kabel, na jehož jednom konci je standardní USB konektor a na druhém konektor miniUSB pro připojení k baterii. USB konektor můžete zapojit buď do dodávaného adaptéru a nabíjet baterii ze zásuvky, nebo do portu počítače, případně (pokud máte takové provedení) do auto-nabíječky. Délka kabelu v nataženém stavu je asi 60 centimetrů, nicméně není problém ji prodloužit pomocí běžné USB prodlužovačky.
  • Nabíječka a samonavíjecí kabel
    Nabíječka a samonavíjecí kabel
  • 1ks odpařovací hlavice eGo-K – standard
    Jak jsem již zmiňoval, v případě této varianty odpařovače je možné měnit pouze hlavu, která stojí 70 Kč, tedy polovinu ceny celého odpařovače. V balení tedy máme dvě hlavy, které by tedy měly vydržet minimálně měsíc až šest týdnů.
  • 1 ks redukce 230V/USB
    Kompaktní USB nabíječka s klasickou zásuvkovou vidlicí na jedné a USB portem na druhé straně. Slouží k nabíjení baterie z běžné elektrické sítě. Rozkládací provedení (tedy zvlášť kabel a zvlášť adaptér) oceníte například tehdy, pokud budete na cestách chtít baterku nabíjet z USB portu notebooku.
  • 1 ks manuál a rychlá příručka
    Manuály, které Nikotin.cz dodává k cigaretám SuperSmoke, patří rozhodně k těm lepším – rozhodně nejde o papír s textem, který někdo prohnal automatickým překladačem. V balení tedy čeká rychlá příručka, ve které je obrázkovou formou představeno základní používání, jakož i podrobnější dvanáctistránkový manuál.
  • 1ks nálepka – srdce a 1ks nálepka – květiny
    Jestliže vám červená barva baterie připadá příliš fádní, pak najdete v krabičce dvě samolepky – jednu se srdíčky, druhou s květinovým vzorem. Stačí nalepit na baterii a cigareta hned bude vypadat jinak 🙂
  • Baterii je možno vizuálně oživit nálepkou
    Baterii je možno vizuálně oživit nálepkou
  • 1ks 10ml SILVERA ePavla
    ePavla je jeden z mála liquidů, který jsem ještě nezkusil, proto se s popisem obrátím k oficiálním stránkám, kde tuto “náplň” popisují následovně: “má jemnou a přitom výrazně cigaretovou chuť s mírným doutníkovým nádechem. Překvapí nadprůměrným dýmem.”
  • 1ks 10ml HOLLYWOOD Red
    Hollywood Red zdařile imituje americké cigarety. Chutná podobně, jako voní čerstvě otevřená krabička cigarety.
  • 1ks 10ml HOLLYWOOD Black
    Chuťově identický liquid s HOLLYWOOD Red, od kterého se liší objemem nikotinu – jeden mililitr kapaliny obsahuje 24 miligramů nikotinu. Dodaná lahvička tak odpovídá 300 cigaretám.
  • 1 ks papírový skládací stojánek
Obsah balení SuperSmoke UNICAAT LADY
Obsah balení SuperSmoke UNICAAT LADY

K vybavení bych měl jen jednu malou výhradu: v případě sady, určené pro dámy, bych čekal spíše ovocné příchutě liquidů. Na druhou stranu: náplně HOLLYWOOD nezklamou ty, kdož od elektronické cigarety očekávají chuť a vůni klasického cigára.

Proč pro dámy?

Důvody, proč je toto balení označeno jako “pro dámy”, jsou tři:

  • červená baterie s jinými samolepkami na polep,
  • růžový odpařovač,
  • liquid ePavla namísto eNo. 1
Pro dámy je připravena červená baterie a růžový odpařovač
Pro dámy je připravena červená baterie a růžový odpařovač

1 100 Kč na dva týdny – není to podvod?

Spočítejme si to:

  • Co budete muset časem kupovat do své cigarety? Náplně (liquidy) a jednou za čas odpařovač (v tomto případě není nutné kupovat celý – stačí vyměnit jen hlavu, která stojí polovinu).
  • 1 100 Kč na 14 dnů, to je 79 korun denně, tedy cena jedné lepší krabičky cigaret.
  • V balení máme jeden odpařovač a jednu rezervní hlavu – toto vybavení bude téměř jistě stačit na více než dva týdny.
  • Součástí balíčku jsou tři liquidy – dva 18mg a jeden 24mg. To dává dohromady 600 miligramů nikotinu, tedy množství, odpovídající 750 až 860 cigaretám. Budeme-li počítat se spotřebou 2 mililitrů liquidu denně (tj. množství, odpovídající 36 až 48 cigaretám), pak balení vystačí na 15 dnů.

Za kolik se kouří dál?

  • Záleží především na tom, jaké nástavce budete používat – náhradní hlavice vyjde na 70 Kč a vydrží dva až tři týdny. V průměru to je asi 3 až 5 korun denně.
  • Budeme-li počítat s průměrnou spotřebou jedné krabičky klasických cigaret denně, měl by vám na den stačit mililitr liqiudu. Mně nejvíce chutnají ochucené liquidy LIQUA, které se dají pořídit za cenu kolem 119 korun za 30 mililitrů. Za liquid tedy denně dáte denně kolem 4 korun. I kdybyste zvýšili svou spotřebu o 50 % (což se může stát, protože elektronické cigáro mnoha kuřákům vysloveně chutná), pořád se vejdete do 6 Kč denně.
  • Pokud budete kupovat menší balení, cenová výhodnost je poněkud nižší – například 10ml lahvička SuperSmoke HOLLYWOOD Red vyjde na 159 korun, tj. denní spotřeba by se při 1,5 ml pohybovala kolem 24 korun.

Denní náklady se tak pohybují mezi 7 a 11 korunami v případě méně výhodnějších balení až po 29 korun denně. Srovnejte si to s cenou jedné krabičky klasických cigaret. Za ušetřené peníze si pak e-kuřák může koupit například další baterii, nebo třeba “dělo” SuperSmoke LAVATUBE, se kterým si může užít dýmu i nikotinu dle libosti, neboť má nastavitelné napětí.

Proč dát e-cigáro jako dárek?

  • E-kouření je zdravější. Při konzumaci nikotinu nevdechuje kuřák spaliny hoření tabáku.
  • E-kouření je levnější. Při krabičce cigaret denně mohou roční úspory dosáhnout odhadem 20 000 Kč. Za ušetřené peníze může e-kuřák vyrazit na hezkou dovolenou :).
  • E-kuřák nesmrdí a neobtěžuje tak zápachem své okolí. Sám jsem patřil ke kuřákům, kterým cigáro a zakouřené prostory zapáchaly. S e-cígem tento problém nemám a nemá s ním problém ani moje manželka, která je zapřísáhlou nekuřačkou.
  • E-kuřák nepodporuje státní rozpočet – zatímco kuřák klasických cigaret zaplatí z krabičky za 69 Kč státu 53,50 Kč (42 Kč spotřební daň a 11,50 Kč DPH), e-kuřák platí z liquidu a příslušenství jen DPH.
  • Sám mohu potvrdit pozitivní dopady na mé zdraví – zbavil jsem se nepříjemného ranního kašle a o něco se mi zlepšil i čich. Také se nezadýchávám při fyzické námaze tak, jako dříve.

Kde koupit?

Osobně nakupuji jak doplňky, tak náplně v internetovém obchodě Nikotin.cz. Uvedenou sadu SuperSmoke UNICAAT LADY tam mají, jak již zaznělo, za 1 100 korun.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *