Dostal jsem k otestování sérii liquidů do elektronických cigaret SuperSmoke HOLLYWOOD. Jako již poměrně zkušený e-kuřák (výhradně elektronickou cigaretu kouřím už bezmála rok a čtvrt) jsem se pustil do ochutnávky.

První, čím náplně zaujmou, je způsob balení, nápadně připomínající zmenšenou verzi krabičky cigaret. Obaly jednotlivých variant jsou, kromě drobných nuancí v popiscích, odlišeny i barevně. V každém balení jsem našel jednu lahvičku liquidu (s bezpečnostním uzávěrem, aby ji neotevřely děti) a příbalový leták.

Pro někoho je při výběru náplní důležitý původ (aneb jak poznamenal jeden známý z Internetu “Abych třeba nekouřil Fridex”). Vězte tedy, že liquidy SuperSmoke Hollywood vyrábí česká firma ADVANteach s.r.o. z Frenštátu pod Radhoštěm.



SuperSmoke HOLLYWOOD Black

SuperSmoke HOLLYWOOD Black

Je nejsilnějším produktem této sady – obsahuje totiž 24 miligramů nikotinu na jeden mililitr náplně, takže v 10ml balení dostanete ekvivalent cca kartónu klasických cigaret. V případě většího (a nutno dodat, že cenově výhodnějšího) 30ml balení pak jedna lahvička odpovídá skoro čtyřem kartónům.

Tuto variantu bych doporučil jen zkušenějším elektronickým kuřákům – přeci jen tato vydatnost náplně už je poměrně hodně vysoká a méně zkušení by se mohli při neopatrném užívání “překouřit”. Navíc chuť je kvůli vyšší dávce nikotinu také o něco ostřejší, řekl bych štiplavější, což nemusí sednout každému. Celkově mohu říci, že HOLLYWOOD Black chutná podobně, jako když rozbalíte krabičku nových cigaret nějaké lepší značky. Patříte-li mezi pokročilejší e-kuřáky a hledáte něco, co by vám připomínalo vůni klasického cigára, určitě doporučuji tuto náplň.

Teoreticky můžete i ušetřit pokud je vaše potřeba nikotinu konstantní, měli byste proti běžné 18mg náplni vystačit s přibližně o 25 % menší spotřebou kapaliny.



SuperSmoke HOLLYWOOD Pink

SuperSmoke HOLLYWOOD Pink

Další příchuť je určena spíše pro slabší kuřáky, kteří nepotřebují tolik nikotinu a ocení chuť americké třešňové cigarety. Jedná se o náplň s vydatností 9 mg nikotinu na 1 mililitr. Z chuťového hlediska mi tato příchuť nejvíce připomíná tenký doutníček s třešňovou vůní, potahovaný přes dřevěnou špičku. Chuť přitom není tak výrazná, jako v případě vysloveně ovocných náplní – jedná se spíše o jemný “ocásek”, který působí jen jako doplněk, nikoli dominující chuťový prvek. Chuť třešně je jemná, nevtíravá, neagresivní.

Jako cílového konzumenta HOLLYWOOD Pink vidím spíše ženy, které si jednou za čas vychutnají cigárko u skleničky vína. Naopak kuřáky, kteří jsou fyzicky závislí na své droze, tento produkt asi příliš neosloví.



SuperSmoke HOLLYWOOD Red

SuperSmoke HOLLYWOOD Red

HOLLYWOOD Red je taková “zlatá střední cesta” pro e-kuřáky, kteří vzpomínají na příchuť a především vůni “klasické ameriky”. 18 miligramů nikotinů na mililitr je víceméně standardní dávka, takže cigárko s touto náplní navyklého e-kuřáka nerozhodí a přitom se do chuti tak citelně nemíchá štiplavá stopa nikotinu. Osobně jsem přesvědčen, že s touto náplní budou spokojeni všichni e-kuřáci, kteří upřednostňují chuť běžné cigarety – verze HOLLYWOOD Red rozhodně patří k těm, jež poměrně věrohodně napodobují příchuť “lepších” cigaret.

Kuřákům, navyklým na levnější značky, jako je Start či Sparta, bych ale spíše doporučil orientovat se na luquidy Silvera – například eStarpa či eStartka by je mohla oslovit o něco více.



SuperSmoke HOLLYWOOD Gold

SuperSmoke HOLLYWOOD Gold

Jestliže jste jako kuřáci preferovali tzv. “lehčí” cigarety, pak by pro vás mohla být zajímavá náplň HOLLYWOOD Gold. Svou příchutí odpovídá klasické cigaretě, nicméně obsahuje jen 9 miligramů nikotinu na mililitr, a je tedy určena pro ty “méně závislé”.



SuperSmoke HOLLYWOOD Green

SuperSmoke HOLLYWOOD Green

Nakonec tu máme zelenou krabičku, která na boku deklaruje příchuť “mentolové americké cigarety”. Na tu jsem byl hodně zvědavý, protože mentolové náplně do e-cigarety jsem vyzkoušel už dvě, a ani jedna mi vysloveně nesedla. Přitom klasické “mentolky” jsem míval docela rád, jednu dobu jsem dokonce kouřil výhradně mentolová Marlbora. Po ochutnání téhle náplně mohu s klidným svědomím konstatovat, že je tu konečně liquid, který do velké míry odpovídá příchuti právě mentolového Marlbora. Tedy abych byl úplně přesný: odpovídá vůni, která se z krabičky uvedené značky linula těsně po jejím otevření. Zápach spáleniny s elektronickým cigárem poznáte jedině, když začnete pálit spirálu kartomizéru/echomizéru/tankomizéru. Asi bych, stejně jako v případě klasických cigaret, nekouřil “mentolky” každý den, ale jednou za čas, na oživení, je to docela dobrý nápad.

Pozitivem HOLLYWOOD Green je z mého pohledu vydatnost – 18 mg/ml považuji za dobrý standard, který v drtivé většině případů postačuje mým potřebám.



Shrnutí: jaké tedy jsou náplně SuperSmoke HOLLYWOOD?

Všech pět uvedených liquidů příjemně překvapilo velmi solidním napodobením chuti klasické “lepší” cigarety. Oceňuji také poměrně výrazný dým, což je jedna z věcí, kterou prostě k dobrému pokouření potřebuji.

Nabídka čítá varianty pro méně závislé kuřáky, kteří vystačí s 9 miligramy nikotinu v mililitru tekutiny, víceméně standardní modely s 18 mg/ml a obsahuje i “dryák” se 24 miligramy na mililitr.

Rozhodně bych neměl zapomenout ani na atest, který řada SuperSmoke HOLLYWOOD má přímo od – Vysoké Školy Chemicko-Technologické v Praze.

Pozitivně hodnotím také cenu: v případě 10ml balení zaplatíte 129 Kč (u 24mg verze tedy za pomyslnou jednu cigaretu dáte asi 40 haléřů, u 18mg varianty padesátník), větší 30ml lahvička vyjde na 299 Kč, tedy o bezmála třetinu levněji.

Kompletní nabídku náplní SuperSmoke HOLLYWOOD najdete na webu Nikotin.cz, odkud jsem si také dovolil půjčit fotografie.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *