Dnes si připomeneme německo-švédskou euro-danceovou formaci, jejíž existence trvala poměrně krátce. Přesto ve své době několikrát dosáhla úspěchů v evropských hitparádách.

Po nahrání německé cover verze Snowova hitu “Informer” se rapper Boris Köhler se spojil s producentem a skladatelem Juergenem Windem, Frankem Hassasem, Davidem Brunnerem a Jeglitzou, aby společnými silami připravili písničku “Get-A-Way“. V songu, který se roku 1993 stal tanečním hitem v celé Evropě (jmenujme např. 11. místo v Německu), je ke slyšení Köhlerův (v té době vystupoval pod uměleckým jménem Gary B) rap a vokály zpěvačky Samiry Besic (exotické jméno je dáno rodiči, kteří pocházeli z Bosny). Singl “Get-A-Way” v Německu získal zlatou desku za více než čtvrt milionu prodaných kusů – celkem se nakonec prodalo přes 400 000 cédéček a po celé Evropě přes 1,1 milionů.

Maxx: Get-A-Way

Samira Besic ale následně Maxx opustila, neboť se rozhodla pro sólovou kariéru. Později ji nahradila Angličanka Linda Meek.

V následujícím roce vyšel druhý singl “No More (I Can´t Stand It)“, jež slavil podobné úspěchy, jako předcházející – dostal se do horní desítky žebříčků v Německu, Velké Británii, Rakousku a Norsku, v Nizozemsku a ve Švédsku pak dokonce vyšplhal do top 5.

Maxx: No More (I Can´t Stand It)

Taktéž v roce 1994 následoval třetí singl “You Can Get It” a společně i s ním vydání prvního a současně i posledního alba nazvaného “To the Maxximum”.

Maxx: You Can Get It

Úspěch kapely Maxx ale neměl dlouhého trvání. Čvrtá písnička “I Can Make You Feel Like” z roku 1995 byla spíše propadákem – ve Velké Británii se mihnula na 56. příčce, a ani v ostatních evropských zemích nezaujala.

Maxx: I Can Make You Feel Like

Deifinitivní tečkou byl pátý singl “Move Your Body“, jež byl v Rakousku nejvýše osmnáctý a ve Finsku šestnáctý. Tím historie kapely Maxx po dvou letech definitivně skončila a zapadla prachem.

K tomuto singlu nebyl natočen klip

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *