Captain Hollywood Project byl německý eurodancový projekt v čele s kapitánem americké armády Tonym Dawsonem Harrisonem. Odtud plyne také název “Captain Hollywood,” protože Harrison tančil v armádní uniformě.

Harrison měl za sebou v devadesátých letech již poměrně pestrou kariéru –  začínal na break-danceové scéně v Evropě na počátku osmdesátých let, kdy vystupoval v hudebních televizních pořadech, jako byl Formel Eins. Objevil se též v německých kultovních filmech a reprezentoval Německo na filmovém festivalu v Cannes na premiéře break-danceového filmu Beat Street. V letech 1985 až 1987 Tony začal produkovat vlastní hudbu, vydal své první tři singly a album jako Captain Hollywood. V tomto období také spolupracoval s C.C. Catch jako její záložní zpěvák, rapper a tanečník.

Harrison dále spolupracoval s holandským producentem Ruud van Rijenem a rapperem Recardo-MC Fixx IT. Společně založili i v Česku dobře známý projekt Twenty 4 Seven. Tony byl hlavou a vůdcem skupiny, ve které představil své blízké přátele a partnery Hanks/Jacks a holandskou zpěvačku Nance Coolen. Zúčastnil se tři měsíce trvající šňůry s MTV Europe, ale po vydání debutového alba Twenty 4 Seven “Street Moves” na konci roku 1990, které dosáhlo na nejvyšší příčky evropských i britských hitparád, Tony opustil skupinu vrátil se do Německa ke svému vlastnímu sólovému projektu.

Na konci roku 1992 vydal album s názvem Love Is Not Sex, které záhy vystřelilo do TOP 10 žebříčků po celém světě, včetně Spojených států. Následovaly tři singly –  titulní skladba More and More, později Only With You a All I Want, ve kterých spojil síly se zpěvačkou Ninou Gerhard. Čtvrtým singlem pak byla skladba Impossible, vydaná na konci roku 1993. Alba Love Is Not Sex se jen v Německu prodalo přes 400 000 kopií, po celém světě pak přes sedm milionů.

More and More

Only With You

All I Want

Impossible

Skupina tanečníků kolem Captain Hollywood Project stojí za novým tanečním stylem, označovaným jako The Crew Lock.

V roce 1995 – po více než roční pauze – vychází album Animals or Human, kterého se v Německu prodalo přes 300 tisíc kusů. Z alba postupně vzešly singly Flying High, Find Another Way a The Way Love Is.

Flying High

Find Another Way

The Way Love Is

Po mnoha letech cestování a vystupování se Tony Dawson Harrison rozhodl založit vlastní produkční studio Hollywood Productions, a začal dělat producenta americkým umělcům, aby mohli také získat zkušenosti na evropském trhu.

V polovině roku 1996 začal Tony spolupracovat s P Force, Alex Belcher na svém třetím albu The Afterparty. První vydaný singl Over and Over následovaly Love & Pain a The Afterparty. To již ale sláva Captain Hollywood Project postupně zapadala.

Over and Over

Love & Pain

The Afterparty

Tony Harrison se rozhodl na počátku roku 1997 přestěhovat a vrátil se zpět do své rodné země – do Spojených států. V roce 2001 se pak vrátil – tentokrát ale již jen jako producent skupiny O-Town. V roce 2007 se Tony stal ředitelem Skreem Records Corporation v Orlandu na Floridě.

Tony má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru s mnoha vzestupy a pády, kterou zpětně hodnotí jako krásnou. Nyní se pohybuje již jen v pozadí hudební scény, usadil se a žije přímo na krásné pláži ve slunné Floridě, kde si užívá života bez slávy.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *