Stručné představení a odkazy na stažení pěti antivirových programů, které lze pro soukromé/domácí účely používat zdarma

Na Internetu číhá celá řada hrozeb, počínaje viry, jejichž cílem je získání citlivých dat, a konče programy, které zapojí váš počítač do sítě “zombie,” skrze kterou bude zneužit například k rozesílání spamu či hromadným útokům na servery. Pokud tedy chcete mít jistotu, že máte kontrolu nad vším, co se s vašimi Windows děje a zda je například někdo neovládá na dálku, určitě byste měli mít nainstalovaný antivirový program. Zatímco v minulosti byly skoro všechny antiviry placené, dnes existuje celá řada aplikací, do kterých nemusíte investovat ani korunu. Redaktoři serveru NeoWin vybrali a doporučili pět antivirových programů, které jsou zdarma pro domácí použití. Jaká je tedy aktuální nabídka?

Avast Free Antivirus

Avast je k dispozici jako komerční aplikace, ale pro domácí použití nabízí verzi zdarma. Poskytuje kompletní ochranu počítače před viry, neboť kromě antiviru nabízí detekcí spywaru, firewall a antispam, které vás ochrání před phishingem, krádeží identity, viry šířícími se skrze Internet a dalšími formami škodlivého softwaru. Pomocí unikátní technologie kontroluje a vyhodnocuje známky chování rootkitů, díky čemuž dokáže detekovat i neznámé rootkity a zastaví je dříve, než mohou způsobit škody. Samozřejmě nechybí automatické aktualizace, starající se o to, aby program poznal i nejnovější škodlivé aplikace.

Avast Free Antivirus komunikuje s uživatelem v češtině.

Stáhnout Avast Free Antivirus.

AVG Anti-Virus Free Edition 2011

AVG je na trhu antivirů opravdu dlouho a za tu dobu si získalo mnoho věrných uživatelů. Také tento program existuje v placené verzi, nicméně pro domácí uživatele existuje také freewarová alternativa. Uživatelské rozhraní AVG je poměrně jednoduché a přímočaré; samozřejmě i u tohoto produktu můžete počítat s rychlými aktualizacemi. Rezidentní štít poskytuje v reálném čase ochranu souborů během jejich otevírání, pro bezpečnou manipulaci s infikovanými soubory je pak připraven Trezor.

Stáhnout AVG Anti-Virus Free Edition 2011.

Microsoft Security Essentials

Ve srovnání s AVG je antivir od Microsoftu teprve benjamínkem. Program poskytuje ochranu počítače v reálném čase a dokáže si poradit s viry, spywarem, trojskými koni, červy a dalším škodlivým softwarem. Vyznačuje se především jednoduchou instalací, snadným použitím a častými aktualizacemi, díky kterým by měl být váš systém chráněn pomocí nejnovějších technologií.

Stáhnout Microsoft Security Essentials.

Panda Cloud Antivirus Free Edition

Panda je prvním antivirovým programem, založeným na cloudových technologiích, který je dostupný zdarma. Ochrání váš počítač před viry, spywarem, rootkity a adwarem. Díky inteligentnímu skenování na pozadí prakticky ani nepoznáte, že Panda permanentně dohlíží na vaši bezpečnost. Mezi zde zmiňovanými aplikacemi patří mezi ty nejméně náročné – stručně by se vlastnosti tohoto produktu daly popsat slovy: “Nainstalujte a zapomeňte!” Díky zmiňované technologii cloudu poskytuje ochranu před nejnovějšími hrozbami – nemusíte se starat o aktualizace, protože všechny operace jsou prováděny “v oblaku.”

Panda sice neumí česky, ale při instalaci lze zvolit slovenskou jazykovou mutaci.

Panda Cloud Antivirus Free Edition.

Avira AntiVir Personal

Avira patří z hlediska použití mezi jednodušší programy. Nabízí základní ochranu proti virům, červům, trojským koňům, rootkitům, adwaru, spywaru, která byla vyzkoušena a testována více než 100 miliony uživatelů na celém světě. Rezidentní část permanentně monitoruje každou akci prováděnou uživatelem nebo operačním systémem a pokud zjistí škodlivý program, okamžitě reaguje.

Stáhnout Avira AntiVir Personal.

Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *