Ó, my se máme! Nad našimi životy bdí neviditelná ochranitelská dlaň státu, aby se postarala o nás, o naše peníze, práci, myšlenky a nově i o naše děti. Však co si budeme povídat, viďte, paní – co bychom třeba dělali s tolika penězi, kdyby nám stát skoro polovinu nesebral? Vždyť bychom úplně zvlčeli! Ne nadarmo se říká, že peníze kazí člověka. Takže je pěkné, že se naši poslanci a vláda snaží o to, abychom nebyli zkažení. Podívejte se na ty bohaté, jak si nakradli! Kdyby jim to stát nesebral, tak si snad budou jezdit v bavorácích a žrát kaviár. Vždyť soused od vedle už má za pět let snad třetí auto!

A co naše děti? Těm peníze sebrat nejde, protože většinou nemají příjmy. Jak se náš stát postará o ně? Mají si kde hrát? Aha, nemají. Nevadí, stát si poradí i tak! Kdo má pořád děcku vysvětlovat, že do večerníčku má být doma?! Dobře, v pěti-šesti letech nás ještě potomek poslechne, ale co sedmnáctiletí fakani? Holoto jedna, neposloucháte maminku s tatínkem, tak na vás přijde čert! A to vám garantujeme, že budete sedět doma na zadku!

Takže vězte, milí tatínkové, že díky hodnému státu už se nebudete muset bát o své dospívající dcery, aby třeba po večerech neseděly u kafíčka s nějakým “kamarádem.” Ani vy, milé maminky, se nemusíte strachovat o své synáčky, že je nějaká poběhlice zatáhne do hospůdky na večeři (stát samozřejmě ví, že nejlepší véča je ta od maminky)! Váš dokonalý stát se nyní postará o to, že vaše dítě bude do šesti večer doma. No není to skvělé? Je to skvělé! A budete to mít zadarmo! Objednávejte ještě dnes na telefonním čísle 224 002 111 (sedum, sedum, sedum). Prvních sto volajících dostane od vlády navíc speciální zákaz zdarma.

Cože, slyším nějakého rodiče, který říká, že je snad jeho věc, co jeho dítě dělá po večerech? Ale milý tatínku a maminko, nebojte se – váš stát to přeci ví lépe, než Vy!

PS: tento komentář reaguje na zprávu Zákaz vstupu do hospod pro mladistvé po šesté večer? Plán se rodí na Úřadu vlády, kde se píše: “Zákaz vstupu mladistvým po 18. hodině! Cedule s tímto nápisem by se už brzy mohly objevit ve všech tuzemských restauracích, hospodách, barech či kavárnách.”

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *