V minulosti jsme vám představili program pro stahování videí (nejen) z Youtube, dnes se podíváme na aplikaci, která umí z videoklipu vyextrahovat zvuk a uložit ho jako MP3 či vypálit na CD.

Program, o kterém dnes bude řeč, se jmenuje Free YouTube to MP3 Converter a spolu s mnoha dalšími aplikacemi pochází z vývojářské stáje DVDVideoSoft.

Instalace patrně ničím nepřekvapí, takže nemá smysl ji zde podrobněji rozebírat. Pozor si dejte jen na zaškrtávací políčka, nabízející instalaci lišty Ask.com do prohlížeče – doporučujeme je deaktivovat. Na konci procesu přibude v menu Start položka DVDVideoSoft-Programs, kde najdete zástupce pro spuštění.

Rozhraní aplikace je spíše spartánské, což já osobně oceňuji, neboť nemám rád grafické orgie na úkor funkčnosti (aneb zdravíme Windows 7 :-D). Samotný proces převodu probíhá následovně:

Free YouTube to MP3 Converter
Free YouTube to MP3 Converter
  1. Nejprve si na Youtube najdete klip, jež chcete stáhnout do MP3.
  2. Zkopírujte z adresního řádku prohlížeče jeho adresu.
  3. Přepněte se do Free Youtube to MP3 Converteru a stiskněte tlačítko Paste.
  4. Program načte informace o zvoleném klipu (název a jeho délka).
  5. Chcete-li najednou převést více klipů, pokračujte bodem číslo 1. Pokud je váš seznam kompletní, postupujte dál.
  6. Pod seznamem najdete políčko Output folder s vypsanou cestou, kam budou výsledné MP3ky uloženy. Ve výchozím nastavení je to složka C:Documents and Settingsnázev_profiluDokumentyDVDVideoSoftFreeYouTubeToMP3Converter, což je poněkud nepraktické. Tlačítkem Browse si můžete vybrat jinou cílovou složku.
  7. Hned vedle je tlačítko Output Name, skrz které se dostanete k nastavení názvů výsledných souborů.
  8. Pozornost věnujte také roletkovému menu Presets, kde se určuje výstupní formát a tedy i kvalita záznamu. Kromě šesti variant MP3 je nabízen i nekomprimovaný formát WAV a vypálení klasického hudebního CDčka pomocí aplikace Free Audio CD Burner, které překvapivě opravdu funguje!
  9. Posledním krokem je stisk tlačítka Download. Tím spustíte proces stahování a konverze videoklipů do požadovaného formátu.
  10. Při ukončení programu vám může být opět nabídnuta instalace lišty – doporučení je jasné: všechny nabídky “odškrtnout” a okno zavřít.

Dovolím si malou poznámku k výsledné kvalitě – ta totiž vždy závisí na kvalitě zdrojového videa. Je-li tedy požadovaný klip k dispozici ve více variantách, vždy stahujte tu, která je na Youtube označená ikonkou HD.

Pokud nemůžete kýženou MP3ku koupit či sehnat jinde, je Free YouTube to MP3 Converter ideální možností, jak ji získat. Hlavním plusem této aplikace je její jednoduchost, díky níž si audio soubory nebo hudební CD i přes absenci češtiny zvládne “vyrobit” i naprostý začátečník.

Informace o programu Free YouTube to MP3 Converter

Testovaná verze: 3.9.28.218
Stránky výrobce: www.dvdvideosoft.com
Stránka programu: http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm
Velikost souboru: 17,3 MB
Licence: freeware
Podporované operační systémy: Windows 7, Vista, XP, 2000, NT, Me, 98 a 95
Minimální požadavky: nejsou uvedeny
Instaluje se: ano
Komunikuje česky: ne
Odkaz ke stažení: http://dd.dvdvideosoft.com/download/FreeYouTubeToMp3Converter.exe

Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *