Zkušenost se Softcom.cz

(25. – 26. 8. 2010)

Byl jsem dlouholetým a věrným zákazníkem Softcom.cz. Při poslední objednávce mi ale vyrazili dech. Ve středu odpoledne jsme objednali notebook Toshiba Satellite L670-105. Když se i dnes (v pátek, dva dny poté) podíváte na příslušnou stránku Softcomu, je tam za cenu 21 880,80 Kč s DPH a dodáním do tří dnů s tím, že je u distributora skladem.

Budiž, ale proč mi tedy včera (ve čtvrtek odpoledne) volal prodejce ze Softcomu, že jeden dodavatel notebook nemá a bude ho mít až někdy za devět dnů a druhý ho sice má, ale o 900 Kč dráž. Je pravda, že jsem se patrně mohl bránit tím, že cena při objednávce platí, na druhou stranu by Softcom mohl sehrát habaďuru, že tedy notebook nesehnali.

Co je špatně:

  • Uvádět na webu cenu, za kterou ho v dané lhůtě nejsou schopni dodat.
  • Uvádět na webu termín dodání, jež nejsou schopni dodržet.

Takže Softcome, velký palec dolů.

Zkušenost s Alza.cz

(26. – 27. 8. 2010)

Protože Softcom předvedl ukázkový šlendriján, rozhodl jsem se, že tedy koupíme jiný model a z principu ne u nich. Volba padla na Alza.cz, protože krom jiného při objednávce do osmi do večera slibovali jeho dodání do následujícího dne. Následující den skutečně přišlo oznámení o tom, že si notebook máme vyzvednout na ostravské pobočce. Oba jsme Alzu pochválili, málem i toho jejich protivného mimozemšťana z reklam jsme jim odpustili a manželka vyrazila notebook vyzvednout. Jenže ejhle – v prodejně nebyl – prý se “asi ztratil.” I volali z Alzy do Olomouce, do Prahy a nevím, kam ještě a milý notebook prostě nenašli. Takže má žena jela z obchodu s prázdnou, značně rozčarovaná.

Co je špatně

  • Napsat zákazníkovi, že si má vyzvednout zboží a pak zjistit, že jaksi není co vyzvednout…

Doplnění: Alza nakonec dostává bod: ještě ten den večer notebook našli (dle kurýra byl na ostravské pobočce) a na vlastní náklady doručili až domů.

Zbývá jediné: doufat, že Czech Computer udělá konečně pobočku v Ostravě. Pak ádijé Softcome i Alzo!

Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *