Název podniku: Restaurace V Korunní

Adresa podniku: Korunní 39, 120 00 Praha 2

www podniku: http://restaurace.mraveniste.cz/vkorunni

Obsluha: Obsluha je vzhledem k úrovni podniku víceméně odpovídající. Nečekejte tedy nějaký enormní zájem a ochotu ze strany personálu, na druhou stranu žízní či hlady tady neumřete.

Mám s Korunní jeden nepříjemný zážitek: před několika lety jsme v nekuřáckém salonku pořádali srazy Metrowebu. Scházelo se každý měsíc kolem desítky lidí, hlavní náplní bylo povídání, ale také prohlížení fotek ze zákulisí pražské podzemky. Při jednom takovém srazu došlo k incidentu s panem vrchním, kterému se nelíbilo, že si jeden z účastníků připojil notebook do zásuvky, což bylo komentováno slovy: “To je jako bych přišel k vám domů a začal se tam holit.” Vzhledem k počtu účastníků a množství zkonzumovaného pití i jídla jsem tuto poznámku považoval za silně nepatřičnou – i kdyby milý notebook odčerpal energii za 10 Kč, tak výše útraty se pohybovala mezi 2000-3000 Kč a na spropitném se také nešetřilo. V té době jsme navíc byli pravidelnými hosty. Reagovali jsme na to celkem pochopitelně změnou lokálu.

Právě postava pana vrchního je jakousi ikonou tohoto podniku. Dle mého mínění je poměrně náladový, takže jeden večer ho potkáte ve skoro až rozverné náladě, jindy je nabručený, jako právě probuzený medvěd. Nevím, zda to souvisí, ale ostatní personál se zde mění velice často.

Čistota a prostředí: Mám-li hodnotit čistotu, začnu u záchodů. Ty spadají spíše do průměru – tedy není to taková tragédie, jako Hotel ve Studénce, ale ani nic, co by si zasloužilo zvláštní pochvalu. Každopádně minimálně jednou denně WC asi někdo vezme hadrem.

Prostředí odpovídá socialistické hospodě 3,5-té kategorie. Proti minulým návštěvám přibyly zástěny oddělující vždy dva stoly, díky čemuž vznikla o kousek komornější atmosféra. Na své si přijdou milovníci historických cedulí, jimiž jsou vyšperkované všechny zdi. Posezení není špatné – židle jsou “tak akorát” a ani po hodinách sezení na nich nebudete trpět.

Součástí podniku je i nekuřácký salonek. Venkovní zahrádka se skládá ze tří stolů s dlouhými lavicemi, což je v této lokalitě poměrně luxus. Bohužel stojí blízko zastávky MHD, takže budete muset každých pět minut přerušovat hovor přehlušený rozjíždějící se tramvají.

Kvalita a chuť jídla: Těšit se můžete na klasickou českou kuchyni. Kuchař je poměrně šikovný – strava sice vysloveně nenadchne, ale ani nezklame. Pokud máte hlad, najíte se zde za velice slušné peníze – cenová hladina patří k těm nejnižším v Praze.

Celková atmosféra: Atmosféra odpovídá, jak již bylo řečeno, klasické předrevoluční hospodě. Podnik působí dojmem, jako by se zde zastavil čas a za bezmála deset let, co sem chodívám, se prakticky nezměnil. Jedinou zásadnější novinkou jsou zástěny mezi stoly a dvě televize s plochou obrazovkou, na kterých běží sportovní přenosy. V době fotbalových či hokejových klání bych sem tedy raději nechodil. Navíc si myslím, že podobná produkce patří spíše do sportbaru, než do hospody tohoto typu.

Pokud zde neběží televizní produkce, jedná se o hospůdku, kde můžete posedět, popít i se dobře najíst.

Parkování: ne, ani v okolních ulicích není příliš velká šance najít místo.

Celkové hodnocení:

Komentář Visnery: Obsluha se mi za celou dobu existence podniku nelíbala snad ani jednou. Servírky vypadaly vždy tak, jako by už něco měly odslouženo na E55 🙂 Sice byly čisté, upravené, milé, ale jejich výzor se nedá snad ani popsat 🙂

Prostředí odpovídá třetí cenové. Je zde sice čisto, pořádek, i výzdoba se dá pochopit a nazvat uměním, ale je to taková ta klasická hospoda, kam se jdete najíst 🙂 Záchody hodnotím negativně a to jak vzhledem, tak velikostí. Jinak je všude čisto.

Hlavním lákadlem této restaurace je jídlo. Vaří se zde dlouho, levně a především chutně. Všechny jídla jsou klasická a domácká, opravdu chutnají dobře a ne jako z pytlíku. Porce jsou poměrně velké a jejich cena je velmi příjemná, zvláště pak na Prahu. Lze zde natrefit i na ptáčka se zelím, svíčkovou a další skvosty české kuchyně. A opravdu všechno chutná!

Atmosféra je taková laciná a to možná díky štamgastům, kteří vysedávají u baru, nebo se zde chodí najíst. Lepší společnost zde asi nečekejte. Ale pokud vidíte normální lidi, vždy si něco dávají k jídlu, protože to je zde opravdu velmi chutné. Pokud hledáte místo, kde se dobře a rychle a levně najíte, toto je ideální. Nečekejte zde ale žádnou noblesu či stříbrné vidličky.

Komentář Karel K.: Jedná se o podnik, který se nesnaží zapůsobit svým prostředím a patrně ani nenadchne servisem, nicméně budeme-li se na Korunní dívat jako na “obyčejnou hospodu,” pak ve své kategorii obstojí. Určitě to není místo, kde bych si domluvil obchodní schůzku, ani kam bych pozval zahraniční přátele – ani v jednom případě bych patrně nezanechal dobrý dojem. Pokud se ale chcete sejít, popovídat, dát si pivo a najíst se, je Korunní dobrou volbou i díky své dobré dostupnosti (jedna stanice tramvají od linky A, dvě od linky C, navíc zde ještě jezdí autobus na Florenc).

Zajímavé je, že v pátek večer, kdy jsem zde byl, nebyla hospoda zcela naplněná, což bývalo dříve zvykem. Že by se pověst náladového pana vrchního roznesla, nebo je to jeden z projevů krize?


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *