Protože se nám na blogu objevil čilý spammer ze Švédska, udělal jsem nějaká drobná opatření. Kromě toho jsem konečně zapracoval i na tom, co jsem dlouho plánoval. Tady je stručný seznam novinek:




  • Slovo “čéška,” které bylo až do včerejška účinnou ochranou proti spammerům, jsem na četné žádosti zahraničních čtenářů změnil. Nyní se do kontrolního políčka bude vpisovat příjmení našeho prezidenta (tj. “Klaus” – přesně takto s prvním velkým písmenem). To by mělo zpřístupnit diskuze čtenářům, kteří z nějakého důvodu nemají na klávesnici české znaky.


  • Přejmenoval jsem jednu databázi, což byste neměli nijak poznat.


  • Rozjel jsem stránku www.zarohem.cz,  na které jsou prezentovány všechny naše projekty. Kromě statických odkazů se zde generuje seznam pěti nejnovějších článků na blogu. Stránka prošla nejpřísnější validací HTML podle konsorcia W3C.


  • Týdnoviny dnes přicházejí s již patnáctým pokračováním a s vánočně-novoroční přestávkou běží na našem blogu čtyři měsíce. Za tu dobu získaly celkem slušnou čtenost i ohlasy. Proto jako dárek k 15. pokračování dostaly samostatnou rubriku. Díky tomu budou čtenáři moci snadněji přecházet mezi jednotlivými vydáními tohoto týdenního souhrnu komentovaných událostí.


  • Byl přeprogramován způsob blokování uživatelů, kteří se na našem blogu nechovali v souladu s pravidly slušného chování. Nyní je takový uživatel přesměrován na stránku, kde se dozví, že mu byl zamezen přístup.


Máte nějaký nápad, jak bychom mohli vylepšit náš blog? Podělte se o něj v diskuzi pod článkem!


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *