Včera jsem viděl dvě reportáže o třech zajímavých lidech, které bych vám chtěl doporučit ke shlédnutí. Jsou to: Lukáš Pollert, Zdeněk Cendra (Superhosting) a Adam Paclt (Icewarp).


Prvním je Lukáš Pollert, tedy olympijský vítěz v kanoistice z Barcelony 1992 a v současné době především lékař v pražské Vojenské nemocnici. Svého času získal velkou pozornost médií, když prodal své olympijské medaile s tím, že olympiáda nebyla jeho osobním vrcholem. K rozhovoru na téma současné zdravotnictví si ho v pondělním Dobrém  ránu vybrala ČT24. Pollertův nezaměnitelný a velice svérázný styl se projevil i tentokrát a v některých prostřizích můžete zaregistrovat, že moderátorka má docela problémy, aby se nezačala smát. Každopádně Pollert mluví, jak je jeho zvykem, přímo, jasně a bez kliček. Na otázku, čím si vysvětluje nespokojenost ostatních lékařů, když on je, jak sám řekl, spokojený, například odpověděl: “Ehm, možná že maj ty platy menší, no.” Kromě toho komentuje fakt, že jsou pacienti schopni zaplatit několik set korun za volně dostupné léky, takže by jim neměly vadit třicetikorunové regulační poplatky. Podle Pollerta je “hrozně moc nemocí a na to je hodně moc léků,” přičemž nezřídka se stává, že je pak pacient léčen kvůli vedlejším účinkům již užívaných medikamentů.


Rozhovor s Lukášem Pollertem můžete shlédnout na webu ČT24 (rozhodně si pusťte video!).


Další zajímavý pořad dávala ČT24 v neděli. Jednalo se o Fokus, tentokrát s podtitulem “Mladí businessmani.” Pojednává o třech mladých mužích, kteří se vrhli do světa podnikání, ještě než vůbec dostali občanský průkaz.


Jiřího Peterku ml. komentovat nebudu. Jeho otce, ač bývá z pro mne nepochopitelných důvodů označován jako “internetový publicista,” jsem nikdy nečetl, neboť jeho články byly většinou jen komentovaným přepisem tiskových zpráv, případně tiskových konferencí. Bohužel mám toto jméno zafixováno právě takto, takže ač mladému Peterkovi rozhodně nelze upřít šikovnost, nejsem schopen zařadit ho mezi zbývající dva.


Druhým mladým businessmanem je Zdeněk Cendra. Pamatuji si jeho začátky s ASP (už si teď, bohužel, nevzpomenu, jak se tehdy jmenoval jeho web), stejně tak si ho vybavuji z Invexu, kde mi byl představen Mirkem Kučerou, tehdejším šéfredaktorem Interval.cz. Toho času mu bylo nějakých 12-13 let a pamatuji si “malé obrýlené cosi.” Dnes je Zdeněk Cendra úspěšným podnikatelem v oblasti webhostingu a jeho Superhosting patří mezi šest největších poskytovatelů na českém Internetu, přičemž porazil i řadu velkých jmen. Ostatně na Cendrově Superhostingu hostuje i naše ZaRohem.cz :).


Třetím v řadě je Adam Paclt, kterého jsem zaregistroval ještě v době, kdy pracoval pro Zdeňka Cendru. Osobně jsem ho měl možnost poznat živě loni, kdy jsem byl v Praze na školení mailového serveru Merak. Naše nemocnice totiž na této platformě provozuje malilové schránky zhruba 1200 uživatelů a musím říci, že k naprosté spokojenosti a prakticky bez problémů. Adam Paclt je, podobně jako jeho kolegové z IceWarpu, očividně velkým nadšencem a za sebe musím říci, že právě osobní setkání s těmito lidmi bylo jedním z důvodů, proč dodnes nedám na Merak dopustit. Takovou atmosféru u microsoftích partnerů prostě nenajdete! Stranou bych nenechal ani technickou podporu, vynikající osobním přístupem a ochotou řešit problémy. Opravdu si neumím představit, že by se mi někdo z Microsoftu v rámci supportu připojil do firmy přes VPN a ochotně opravil problém. IceWarp je v tomto prostě jiný, podstatně lepší.


Pořad Fokus o třech mladých businesmanech můžete vidět na webu ČT24.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *