Před asi třemi lety jsem řešil s kolegou v práci, že nakupuji média CD/DVD u Czech Computers a nikdy nevím, co přesně dostanu. Ano, značka i typ +R/-R sedí, ale jednou jsou to obyčejná média se “stříbrným” rubem, jindy zase s perleťovým. Kolega mě upozornil na firmu Softcom.cz s tím, že nejen rozlišují konkrétní typy médií (vždy jsem měl raději verzi Pearl s perleťovým rubem), ale především nabízejí mnohem lepší ceny. Měl pravdu, takže jsem záhy začal nakupovat “placky” právě u této firmy. Ostatně neměl jsem to daleko – pobočka na ulici 28. Pluku byla blízko mého zaměstnání.

V komponentách jsem ale zůstal věrný firmě Czech Computers, především proto, že jsem ji měl pár kroků od domova a nedělali problémy s případnými reklamacemi. Navíc postupem času i zapracovali na systému placení a výdeje, takže se zkrátily i dlouhé čekací doby, které byly patrně nejslabším článkem tohoto obchodu. V případě, že požadované zboží neměli, využíval jsem ještě známou Alzu.

Poté, co jsem se odstěhoval do Ostravy, jsem samozřejmě hledal náhradu, neboť Czech Computers ani Alza v tomto městě pobočku nemají. Místní vyhlášená Alfa mi byla nesympatická hned od začátku. Ať již se jednalo o image, přezíravé chování k zákazníkům, nebo nekonečné fronty před prodejnou, nebyl to můj šálek kávy.  Dnes můžeme Alfe připočíst i jedny z vůbec nejvyšších cen na trhu, takže když jsem naposledy kupoval nový TV tuner a projížděl okolo tohoto obchodu, litoval jsem jejich zákazníky, že za zboží zaplatili mnohem více, než kdyby došli o pár metrů dál do Sofcomu. Nechápu, že tam ještě někdo při jejich cenách chodí nakupovat. Inu, za blbost se platí, že :).

Vzpomněl jsem si na “svůj” obchod s CD/DVD a s potěšením zjistil, že mají pobočku i v Ostravě (dříve sídlili v centru, 1.dubna se přesunuli do Mariánských Hor). Párkrát jsme u nich nakoupili média – tradičně přesně ty, co jsme chtěli a ještě k tomu za opravdu dobré ceny.

V březnu tohoto roku jsem v Czech Computers koupil digitální TV tuner. MicroStar DigiVOX mini II V3, který vydržel běžet asi dvacet minut a pak odešel do věčných lovišť. Běžel jsem ho reklamovat, reklamace proběhla hladce a já si tak obratem odnášel (s mírným doplatkem) Leadtek WinFast DTV Dongle. Bohužel jsem nebyl spokojený s jeho citlivostí – vyžadoval opravdu silný signál, který v místě mého bydliště postrádám. Televizi jsem tak nejlépe chytal na zábradlí balkónu, což  zejména v zimě není právě ideální. Proto mi manželka chtěla udělat radost a koupila mi citlivější DTV “kolíček” AverTV DVB-T Volar X. Asi je celkem jasné, kde jsme ho koupili: aktuální ceny s DPH jsou u SoftComu 707 Kč, Czech Computers totéž nabízí za 760 Kč a Alfa dokonce za 790 Kč.

O něco později jsem kupoval 500 GB pevný disk. Po pečlivém výběru vyhrál Seagate Barracuda 7200.11 3.5″ 500GB ST3500320AS, který dnes provozuji sice pomalejším rozhraní na SATA I, přesto ale dosahuje o 50% lepších přenosových rychlostí, nežli předchozí 200 GB bratříček. Tehdy stál ještě 1 759 Kč, dnes ceny klesly ještě o další desetikoruny níže. Hádejte, kde jsem ho koupil, když dnes ho SoftCom má s DPH za 1 592 Kč, Czech Computers za 1 691 Kč a Alfa za 1 670 Kč…. Samozřejmě u “mých” SoftComů. Dokonce jsem při této druhé návštěvě zaregistroval, že v jinak zacpané Kravařské ulici vyhradili dvě parkovací místa přímo před prodejnou pro jejich zákazníky, čehož jsem s povděkem využil.

Aktuálně jsem se pustil do shánění routeru, protože ve Studénce neustále taháme dráty k Internetu z místnosti do místnosti. Volba byla jasná: doma už rok a půl spokojeně fungujeme s SMC Barricade 7004 VBR (1x WAN, 4x LAN). Objednal jsem ho, jak jinak – u SoftComu. V Praze by ho sice Czech Computers měli o 29 Kč levněji, ale díky poštovnému by tato výhoda zmizela. Aktuální ceny tohoto routeru tedy jsou: SoftCom 454 Kč, Czech Computers 425 Kč a Alfa neuvěřitelných 590 Kč!

Objednával jsem v neděli s tím, že zboží nemají skladem. Když jsem ani ve středu nebyl seznámen s termínem dodání, napsal jsem e-mail na adresu “produktového manažera”, zda jsou schopni objednané dodat do pátečního rána. Podotkl jsem, že pokud tento termín nebudou schopni splnit, chci objednávku zrušit a koupím si milý router jinde, kde ho mají levněji (a přidal jsem odkaz na Czech Computers 🙂 ). Za hodinku a půl mi přišla odpověď, že zboží by mělo dorazit ve čtvrtek a že mi upravili cenu. Podíval jsem se tedy přes web na svou objednávku a opravdu – aktuální cena mé objednávky je 425 Kč :).

Dnes po polední jsem dostal mailem výzvu k odběru a v rámci polední pauzy jsem si router vyzvedl. Vše proběhlo bez nejmenšího zádrhelu a cena byla opravdu taková, jakou slíbili: nejnižší na trhu.

Softcom tedy u mne získal další cenné bodíky za přístup k zákazníkovi! Jasně, nejde o oněch 29 korun – ty stejně projedu v naftě na cestě do prodejny, ale o to, že firma na svém webu deklaruje nejnižší ceny a když najdete nižší, skutečně vám ji dá! Bez jakéhokoli vykrucování, podvádění, podmínek. Prostě fér přístup, jaký se dnes ve vztahu k zákazníkovi jen tak nevidí. Je evidentní, že tvrzení “Od začátku naší činnosti klademe důraz na kvalitní služby a spokojeného zákazníka.“, uváděné na jejich webu, je míněno vážně. Proto jsem se rozhodl o této firmě napsat, aby se o ní dozvěděli i ostatní.

Jediné, co bych SoftComu vytkl, je trošku nešikovný registrační proces, kdy si uživatel nemůže zvolit vlastní uživatelské jméno, ale toto je mu přiděleno…. Protože jsem to své již několikrát zapomněl, mám už na tomto webu minimálně čtyři uživatelské účty :). Ale nic nemůže být dokonalé, že?

Na závěr tedy malá reklama v podobě odkazů a informací.

Web: www.softcom.cz nebo www.computershop.cz

Pobočky:

  • Praha – 28. Pluku 458/7 (Po-Čt 8:30-18:30, Pá 8:30-17:30)
  • Brno – Jiráskova 41 (Po-Pá 9:00-18:00)
  • Ostrava – Kravařská 571/2 (Po-Pá 8:00-12:00, 12:45-17:00)

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *