Na webu Kohovolit.eu, který mi hodně pomohl před posledními volbami do Parlamentu, po čase změnili otázky, takže si můžete otestovat, jak se aktuálně shodujete se svým názorem s poslanci a politickými stranami.

Princip je jednoduchý: autoři webu vybrali 21 hlasování o nejrůznějších návrzích, ke kterým jsou dostupné statistiky o tom, který poslanec jak hlasoval. Vy sami se tak stanete “virtuálním poslancem,” protože si vyberete, jak byste hlasovali (ano/ne/nezáleží) a jakou důležitost pro vás daná otázka má (nízkou/střední/vysokou). Po odeslání vašeho názoru se odpovědi porovnají s tím, jak hlasovali jednotliví poslanci. Díky tomu se snadno a rychle dozvíte, kteří zákonodárci by nejlépe zastupovali právě vaše zájmy.

Jak jsem dopadl já:
36%ní shoda s KSČM, 17%ní s ČSSD. Naopak největší neshody: 61% KDU-ČSL a 60% ODS.
Z poslanců se nejvíce shoduji s: Koníček Vladimír (KSČM)-58 % a Opálka Miroslav (KSČM)-53 %, naopak nejméně s poslanci Bratský Petr (ODS)–84 % a Špika Jan (ODS)–76 %.

Překvapivě s mým oblíbencem Davidem Rathem se v hlasování shoduji jen na 18%, se svým nejméně oblíbeným politikem Topolánkem jsem skončil na -64%.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *