Asi jen čtenář, který tento blog nezná, by se pozastavil nad tím, že jsem “fandil” (a “fandím”) ministru zdravotnictví Davidu Rathovi). Hlavní důvod, proč mám pana dokora Ratha v oblibě, je skutečnost, že na ministerstvu nehnije, ale něco dělá. Co dělá, to už je otázka druhá. Ale ve většině kroků s ním souhlasím.


Teď David Rath ukázal, jaký je “stínový ministr” ODS Tomáš Julínek… …ne, nebudu tady vylívat žaludek plný negativních slov…. Takže tenhle pán, kromě vystoupení v “Uvolněte se, prosím,” po kterém ho ODS raději odstavila na vedlejší kolej, dokázal lidem (všem – i vám!) lhát. Tvrdil, že jeho komerčně laděné nápady na reformu našeho zdravotnictví, vymyslel sám, ale skutečnost je taková, že za spoustou jeho činů stojí farmaceutické firmy. Jak jinak, že? A je jedno, zda se jedná o ODS, nebo jinou stranu. Každému jde o jeho prospěch….


David Rath požaduje po Julínkovi omluvu za to, jak lhal občanům této země. Asi všem je jasné, že tenhle “ódéesák,” který by rozprodal (pardon “zprivatizoval”) nemocnice včetně patologie, se omlouvat nebude.


Ale, lidi, uvědomte si: on před volbami nejen lhal, ale on za to měl i prachy! A to v té době nebyl nikým – jen jakousi postavičkou v “týmu” ODS! Umíte si představit, když coby “niemand” nahrabal něco přes milion Kč, jak by asi vypadalo zdravotnictví ve chvíli, kdy by bylo “tohle” ministrem? Raději na tomto postu uvidím “Matičku Smrt,” než Julínka, coby ministra.


Teď už mi, bohužel, zbývá jen doufat, že Rath se na svém postu udrží co nejdéle…. Třeba i do potopení téhle vlády. Ale byl, je a bude to pro mne člověk, který tady v téhle zatuchlé zemi a zdravotnictví dokázal udělat průvan. Až “bude odejít,” tak pokud resort převezme mistr Julínek, nastane teprve opravdový bordel….

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *