Aleš Cibulka – modrátor pořadů Českého rozhlasu (který vůbec neposlouchám) a průvodce Dobrým ránem České televize (kterou, kromě Krause, vůbec nesleduji). Člověk, který mi byl dlouho neznámý, dokud nevyhrál konkurs na hlášení stanic v pražském metru (konkrétně na trase C), kde jsem byl jistým způsobem tak trošku angažován (ve prospěch jiného “spíkra”).

Aleš Cibulka – nyní osobnost, jež je ve středu zájmů médií a která v prý demokratické společnosti doplatila na to, že host jeho pořadu Yvonne Přenosilová, řekla pár ne zrovna lichotivých vět na adresu premiéra Paroubka. Stačilo jedno přirovnání a pan Cibulka byl odstraněn s tím, že svou práci nezvládá (slovy šéfa Českého rozhlasu: “Si jí měl dát přes tlamu a umlčet jí, když začala držkovat o soudruhovi tajemníkovi, vole!”) Pokud se vám v při této zprávě vybavilo KSČ a jejich cenzura, nejste IMHO o moc vedle….

Každopádně doporučuji k přečtení rozhovor s Alešem Cibulkou. Na otázky čtenářů iDnesu odpovídal dnes odpoledne a některé postřehy stojí za to!

Ještě mě tak napadá: paní Přenosilová bývala moderátorkou rádia Svobodná Evropa. Existuje dnes svobodné Česko? Myslím opravdu svobodné. Neuzrává tady náhodou zase čas pro “pirátská rádia” a “štvavé vysílačky,” proti kterým tak vehementně a přesvědčivě brojil (dnes “překvapivě” populární) soudruh Josef Laufer a která nám “v dobách zlých” přinášela alespoň kousek pravdy (nejen) o naší zemi?

Závěr? Paní Přenosilovou jsem měl vždycky rád – byla to sympatická a odvážná dáma. A je jí i dnes. Aleše Cibulku jsem moc nemusel. Dnes je ikonou a možná jednou z prvních objektivních ukázek toho, že svoboda projevu v téhle zemi začala troubit na ústup :(.

Ještě, že se tohoto nedožil legendární Ladislav Zajíček (alias ElZet) – to by asi nerozchodil…. 🙁

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *