Na Lupě se objevil článek Proč e-shopy podceňují komunikaci se zákazníky?, v němž je rozebírána zkušenost pana Michala Totha s internetovým obchodem Dunaj.sk. Článek je sám o sobě zajímavou zkušeností a jistě není náhodná podobnost se zkušenostmi mnoha českých zákazníků s jistým e-shopem, který se také jmenuje jako řeka a který také patří pod křídla Computer Pressu. Ostatně nejeden zážitek s on-line nakupováním najdete přímo v diskuzi pod zmiňovaným článkem.


Já sám jsem “člověk internetový” a vyhovuje mi, pokud mohu některé záležitosti řešit skrze WWW. Ostatně již jsem zde před časem psal o svých zkušenostech s internetovým bankovnictvím eBanky. Stejně tak, když potřebuji koupit nějaké zboží, nakupuji často (a rád) na Internetu. Pojďte se nyní podívat na to, jaké zkušenosti jsem získal, coby zákazník čtyř velkých e-shopů.


Alzasoft.czAlzasoft.cz


Sháněl jsem tehdy firewire kabel, abych mohl stáhnout videa z dovolené do počítače. Potřeboval jsem ho co nejrychleji a Alzasoft.cz nezklamal. Zvolil jsem platbu předem (což normálně nedělám) a dopravu kurýrem (příplatek jen 100 Kč mi za to, že nemusím trčet na poště, stojí). Uplynuly pouhopouhé tři hodiny od okamžiku, kdy mé penízky odputovaly z účtu a na mobil mi volali z Alzasoftu, že zboží je připraveno a ptali se, kdy a kam ho mají dodat. Protože jsem byl zrovna na cestě, dohodli jsme se na následující den. Kurýra jsem sice musel navigovat po telefonu, ale zboží bylo dodáno v pořádku, přesně podle objednávky. “Alzáčové” mají u mně jedničku podtrženou :).


123mp3.cz123mp3.cz


V tomto e-shopu jsem objednával MP3 přehrávač pro svou Drahou polovičku. Bylo to relativně těsně před Vánocemi a tak jsem, díky zkušenostem z jiných e-obchodů, očekával možné potíže se včasnou dodávkou. 123mp3.cz ale mile překvapili – přehrávač dodali včas a kurýr mi jej přivezl přímo do práce, takže dáreček čekal na rozbalení pod stromečkem a ne až po Novém roce :). Hodnotím také velice pečlivé zabalení – krabička byla obalena a vystlána tak, že by patrně přežila i šlápnutí slona :). Dodání dodávkovou službou stojí stejně, jako přes Českou poštu a při objednávce nad 10 000 Kč je doručení zdarma. Pravda, přehrávač má řádově nižší životnost baterie, než bylo udáno na webu, nicméně to bude spíše problém dodavatele, neb se tento údaj nachází i na jiných e-shopech. Celkově vzato: jsem s nabízenými službami i způsobem dodávky spokojen 🙂


Eva.czEva.cz


Na Eva.cz jsme objednávali již dvakrát a v obou případech mohu konstatovat maximální spokojenost. Poprvé to byla lednička. Objednali jsme ji v neděli a v úterý v devět ráno již před domem čekala dodávka s objednaným zbožím. Otestovali jsme i zákaznickou linku (je na 800-kovém čísle, tedy zdarma), kde nám bez problémů zodpověděli naše dotazy. Tento víkend jsme v neděli objednali váhu a v úterý večer na nás již čekala na poště. Rychlost výborná, akorát bych uvítal, kdyby bylo možné (třeba za příplatek) dodávat zboží kurýrem, protože naší poštu a její fronty zrovna nemusím. Celkově tedy hodnotím rychlost, naopak malé mínus bych udělil za nemožnost připlatit si za jiné způsoby doručení.


Czech ComputerCzech Computer


U Czech Computer už jsem nakoupil řádově za desetitisíce. Jejich e-shop hodnotím jako velice zdařilý, neboť krom dalších “vychytávek” můžete zjistit skutečně aktuální stav zboží na skladě. Když sháním hardware pro zákazníky a známé, vždy si jako první otevřu právě tento web. Objednávání je snadné, navíc můžete kdykoli objednávku stornovat. Zboží si vyzvedávám osobně (na výběr je ještě zaslání poštou, nebo po Praze dopravní službou), protože mám obchod doslova za rohem :). Právě v pražské pobočce mi nejvíce vadí fronty, v nichž lze strávit i desítky minut – o tom jsem ostatně psal. Drtivá většina zboží byla bez problémů, v jednom případě jsem musel navštívit reklamační oddělení a musím konstatovat, že jsem rozhodně nebyl spokojen. Naopak pozitivní zkušenost mám s jedním z obchodníků, skrze kterého jsem kupoval počítač na splátky. Jeho přístup byl tak příkladný, že jsem na něj psal pochvalu vedení společnosti. Celkově vzato jsem s Czech Computerem spokojený a nebýt těch front, hodnotil bych ho asi jako nejlepší český počítačový obchod. Navíc ceny, za něž CzC prodává, hledají na našem trhu jen těžko nějakou konkurenci.

Související články

Kategorie: Z Internetu

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *