Hledal jsem letos jednoduchý způsob, jak dostat do svého kalendáře na Googlu termíny závodů formule 1. Bohužel, možná jsem hledal špatně, ale pro aktuální sezónu jsem ho nenašel a musel jsem si jednotlivé termíny zadat ručně.

Rozhodl jsem se tedy pro rok 2011 vytvořit vlastní kalendář, který by obsahoval všechny závody, ale také předsezónní testy. Protože evidentně nejsem sám, komu připadá podobná věc užitečná, rozhodl jsem se ho nabídnout i ostatním fandům F1 ve formátu ICAL. Ten je možné přidat jak do Kalendáře Google, tak i naimportovat do Outlooku a jiných programů na správu času, které tento formát podporují (neptejte se mě ale jak).

Hned po první zmínce na mém Twitteru, odkud informaci převzal i Twitter kanál F1Sports.cz, přišlo přes odkaz bezmála 1400 návštěvníků. Proto si myslím, že bude ku prospěchu věci, pokud se o něm zmíním i zde.

Nuže: aktuální verze obsahuje termíny všech chystaných oficiálních testů a závodů následující sezóny. Protože ještě nebyly zveřejněny přesné časy jednotlivých podniků, jsou zatím zadány jen jako celodenní události (od pátku do neděle). Časem tedy doplním také jednotlivé tréninky, kvalifikace a starty závodů. Kdo si tento kalendář připojí do Google Kalendáře, tomu se následné aktualizace projeví automaticky. Jak je to v ostatních programech, včetně Outlooku, bohužel netuším – to musíte vyzkoušet sami.

A kde tedy kalendář formule 1 pro sezónu 2011 najdete? Pod následujícím odkazem:

Případné připomínky a náměty směřujte, prosím, do diskuze pod tímto článkem.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *