Pokaždé když jdu nakupovat, mám to “štěstí”, že v regále najdu něco prošlého, nebo zkaženého. Když procházím okolo pultu se sýry v Tescu, často zde narazím na “sýr s plísní na povrchu”. Je obdivuhodné, že ve zmíněném obchodě již vypěstovali plíseň i na sýrech jako je Cheddar nebo Eidam,… Vlastně jsme předběhli ostatní evropské země, kde tyto druhy nemají :-D. U sýrů typu Niva zde dokonce zvládli vypěstovat ještě větší plíseň než je pro Nivu typická. Často však jde druh sýra jen těžko rozpoznat vzhledem ke stádiu jeho “rozkladu”. Myslím, že se blíží doba, kdy takové pozůstatky sýrů budeme muset zasílat na policii k identifikaci.

Výhodou prodeje takových sýrů ale je, že si je zákazníci většinou nekoupí. Ty pak na pultě fosforeskují a obchod vlastně ušetří za osvětlení.

Hypernova a Interspar jsou naopak specialisté na “čerstvé” ovoce a zeleninu. Zde již dokonce vyvinuli rajčata, citrony, grapefruity,… taktéž s plísní na povrchu. Tyto se obvykle nacházejí v AKCI. V akci patrně proto, že je vskutku akční sledovat na kameře zákazníky: kdo je tak blbý, že si to koupí, a kdo naopak dělá znechucené obličeje.

Nejlepší jsou ovšem pomeranče. Pro ty nikdy nechoďte se sáčkem, ale rovnou s lahví. Obchodníci nám zřejmě chtěli ulehčit práci, takže je prodávají ve stavu “pomerančový džus”. Ani u banánů se nemusíte starat čím vyrobíte svému dítěti kašičku, neboť si ji odnesete z obchodu již hotovou. Sice i se šlupkami, ale komu to vadí když jsou JEN ZA… 😀

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *