Protože jsem dosud otestoval prakticky všechny majoritní internetové prohlížeče pro Windows (s výjimkou Safari, na které byly extra negativní ohlasy), nemohl jsem vynechat novinku Googlu, z jehož portfolia používám nejednu užitečnou službu. Na první dojmy je ještě brzy, ačkoli předběžně signalizuji spokojenost s vysokou rychlostí a maximální jednoduchostí. Určitě budu Chrome nadále testovat a časem uvidím, zda dostane šanci doplnit, nebo dokonce nahradit mou milovanou Operu.


Samozřejmě jsem neinstaloval “špionážní” verzi s natvrdo vnucovaným “Google Updaterem” , protože jednoduše nemám rád tyhle “úžasné vychytávky,” které se (s prominutím) naserou do systému, zdržují jeho start a ani se neobtěžují uživatele zeptat (byť třeba jen v pokročilé instalaci), zda si to tak opravdu přeje. Využil jsem verzi, kterou není nutné instalovat, nespouští žádného “démona” pro updaty, mohu si ho nakopírovat, kam se mi zachce a celkově se chová rozumněji (viz Nelíbí se vám Google Chrome? Zkuste Chromium! ).


Hned při prvním spuštění (nebo nejspíš ještě dříve – při prvních zveřejněných screenshotech) mě zaujala podobnost prohlížeče s webem Pravednes.cz – ostatně posuďte sami (Pravednes.cz si můžete prohlédnout v celé jeho kráse zde ). Samozřejmě nechci spekulovat nad tím, že by se snad Google inspiroval právě zde (ani nad tím, kde se třeba inspiroval zmíněný web). Podobné jsou především záložky, celkové uspořádání a odstíny modré taktéž vcelku odpovídají (akorát modrá ze záložek Chrome odpovídá více modré z pozadí jednotlivých boxíků). Co na to říkáte vy? Také vám to přijde nápadně podobné?

Google Chrome
Právednes.cz
Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *