V aktuální reklamě na kombinaci mycího prostředku Calgonit a myčky BOSCH nabádají spotřebitele, aby byli chytří a ušetřili.


Nad myčkou jsme s manželkou přemýšleli a došli jsme k otázce, zda cena ušetřené vody nebude menší, než peníze vynaložené za speciální mycí prostředky (tablety, prášky) do myčky nádobí. Přeci jen láhev JARu vydrží docela dost a ani moc nestojí….


BOSCH jde s Calgonitem ještě o kus dál: slibuje nejen 5x menší spotřebu vody, než při ručním mytí, ale dokonce 2x méně energie! Celkovou roční úsporu pak vyčísluje jako abstraktní číslo až 3000 Kč ročně.

Jak asi s myčkou ušetřím energii??

Zarazila mě jedna věc: když myji nádobí v myčce, bere si tento spotřebič vodu (na mytí), mycí prostředek (na čištění, odmašťování atp.) a elektrickou energii (na čerpání, vypuštění, oplachování, sušení atp.). Když myji nádobí ručně, spotřebovávám samozřejmě vodu, mycí prostředek ale ať hledám, jak hledám, žádnou energii, kterou bych mohl ušetřit, nenacházím. Dokonce si dovolím tvrdit, že taková myčka na jednu várku nádobí spotřebuje mnohem více energie, než já, který nespotřebuji žádnou energii. Dokonce mohu ušetřit ještě více, než myčka, když budu mít nádobí za denního světla, abych nemusel svítit úspornou žárovkou, co máme v kuchyni.


Reklama BOSCH a Calgonit “v jednom” dle mého mínění ukazuje, že je nutné si dávat pozor na sdělení, jako je toto. Zmíněný šot dobře míří na cíl – tedy uživatele zajímá, že ušetří – ale při trošce zamyšlení je vidět, že něco asi nebude úplně pravda. Co myslíte vy?

Kategorie: Reklamy

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *