Již nějaký pátek tvrdím, že jediné, na co se dá v televizi dívat, jsou reklamy. Je pravda, že kromě zpráv, přenosů formule 1 a Uvolněte se, prosím Jana Krause pravidelně už nic jiného v TV nesleduji. Na reklamní bloky si ale počkám vždy.


Některé reklamy z poslední doby mi připadají dobré, jiné naopak hloupé a sem tam najdu i nějakou tu chybu. Pojďte se podívat na to, které reklamy mě zaujaly.


PLUS: Michelin


Aktuální reklamu Michelinu hodnotím jako nejzdařilejší. V první řadě mě zaujala vysloveně pozitivní hudba, stejně tak ale i klip samotný. Jen profláknutý maskot této firmy se mi nelíbí už od dětství, ale je dobře, že se výrobce pneumatik drží tradiční ikony.

Reklama na pneumatiky Michelin

MÍNUS: eBanka


Býval jsem nadšeným klientem tohoto bankovního ústavu a v současné době jsem spíše ve vyčkávací pozici, protože kdo ví, co s někdejší “nejlepší internetovou bankou” spáchá rakouská “Rajfka” (tak se opravdu sami označují). Aktuální změny mě příliš nenadchly: zdražení výběru z cizích bankomatů, poplatek za vložení hotovosti, podivně překombinované eKonto…. Ani reklamy, kde v pozici ředitele vystupuje skupina lidí, symbolizující, že zákazník je vlastně ředitelem své banky, mě nepřesvědčily. Ostatně pozici ředitele si vyzkoušel další klient tohoto ústavu – Daniel Dočekal z Pooh.cz a podívejte se sami, jak výrazně se u eBanky liší realita od slibů.

Aktuální ředitelská reklama eBanky

CHYBA: FastumGel


“Nevíš, kde máme FastumGel?” ptá se na začátku tohoto spotu manžel manželky. Ta si jediné balení, které bylo doma, vzala sebou do práce. Jak se následně ukáže, dotyčná paní je trenérkou krasobruslařského páru. Ale asi ne moc dobrou trenérkou, neboť své svěřenkyni po pádu na led vtírá léčivou mast na koleno skrze krasobruslařské punčocháče. Posuďte sami, zda taková aplikace může mít nějaký účinek….

Chybička v reklamě FastumGelu

K reklamám se určitě ještě vrátím :).

Kategorie: Reklamy

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *