Na Živě.cz svého času běželo ve fóru jedno vlákno o pražském metru, které moderoval strojvedoucí, vystupující pod nickem Firer. Jak se asi časem stane každému strojvedoucímu i on potkal “svého” sebevraha a vylíčil své zážitky velmi osobitým způsobem.

Originál textu bohužel už neexistuje, protože Živě.cz staré fórum zrušilo a zavedlo nové, nicméně já jsem si tehdy slova pana strojvedoucího uložil. Myslím, že stojí za přečtení! Někomu možná budou připadat cynická, ale za sebe musím říci, že se s autorem do značné míry ztotožňuji.

Že nejde o žádný výmysl, ale skutečného strojvedoucího, jsem si tehdy ověřil v denních hlášeních, kde jsem se dopracoval až k pravé identitě toho člověka. Přeci jen – Internet je sice anonymní, ale při troše snahy….

Nuže, pojďme se podívat na to, jak Fírer prezentoval nehodu, k níž došlo v loňském roce.

panove, dnes se zadarilo. kdyz jsem jel z mustku, nejaky dredovany fetacek mi sel tunelem naproti z muzea. jak to asi dopadlo? kousek prede mnou se vztycil z koleji, roztahl ruce jako jezis na svem krizi a cekal. no, koupil pecku sprahlem primo na celo, nez jsem zabrzdil, tak byl az za 4. vagonem, ale vedle vlaku. po vyreseni povinnosti jsem se na nej byl kouknout, hromada hmoty a jen trochu krve, vlaku se nestalo nic, jenom jak se svezl po svetle, tak to prestalo svitit. docela jsem se lekl a prekvapilo me, ze to probehlo tak rychle. nejvic me vsak vytocilo, ze jsem zlomil zratovacku za tisic marek, kdyz jsem sel pred vlak zazkratovat. myslele jsem,ze vydrzi vice. byl to opravdu skvely zazitek, nicmene jeste je to v setreni, tak jsem zvedav, s cim na me vyrukuji zitra, budou stahovat data z tachografu. nastesti se mi podarilo jednim vagonem dojet do stanice, takze evakuace kastanu probehla bez problemu. pokud by mel nekdo z vas podobne choutky, rad doporucim jina vyhodnejsi mista v metru, kde se nechat prejet.

negratuluj, dovolenou jsem odvolal, nebot se citim v pohode, tyto parchanty zfetovane, co nikdy nebudou delat, bych resil na pockani kazdy den. predstav si, kdyby to nahodou prezil, tak na nej ze svych dani budeme doplacet cely jeho zivot. radsi jsem se blysknul u personalnich, ze jsem jim zachranil rozvrh smen a smetanku si sliznu jindy v podobe nejake vymejslenosti o volnu. navic ted jedu posledni zkouskove obdobi a nechtel bych vypadnout ze sveho casoveho planu. priste to udelam stejne, s rychlobrzdou je potreba vzdycky trochu pockat. vzdyt to chtel, ne?! tak jsem mu to pojistil. ale supka to byla, ze to slyseli kastani i ve druhem voze. hasici pak tunel trosku splachli. to je zvlastni, na tom miste uz bylo nekolik nehod a tato souprava, ackoliv je nova, uz ma zarezy na obou celech. ale neboj, priste si tu dovolenou vezmu a pekne si to s mou prcinkou nekde uzijeme za penize akciovky. Firer

A než začnete nadávat mně nebo tomu strojvedoucímu, zkuste se zamyslet nad tím, proč by po takovém zážitku neměl mít právo vyjadřovat se tímto způsobem. Sebevrah se mu pokusil zkazit den, Firer je jedním z mála, kdo si ho zkazit nenechal a pojal celou věc svým způsobem. Je to přeci jeho právo 🙂

Přečtěte si také

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *