Výborný nápad – tak hodnotím server kohovolit.eu. Funguje na základě jednoduchého formuláře, skrze který si “zahrajete na poslance” a vyjádříte svůj názor na 28 zákonů, jež prošly Parlamentem (referendum v ČR, registrované partnerství, zákaz interupcí, nemocenská, …).


Jednotlivým položkám přitom můžete nastavovat různé stupně důležitosti, případně se lze hlasování zdržet. Následně dojde k porovnání vašich hlasů s tím, jak hlasovali skuteční poslanci. Výsledkem jsou čísla, jak se shodujete s tou kterou stranou, ale též přímo s konkrétními poslanci.


Já sám jsem dopadl takto:

  1. Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) = 43 %
  2. Unie svobody – Demokratická unie (US-DEU) = 3 %
  3. Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) = 2 %
  4. Občanská demokratická strana (ODS) = 2 %
  5. Nezařazení (nez.) = -3 %
  6. Křesťanská a demokratická unie – Čsl. strana lidová (KDU-ČSL)=-21 %

Co se poslanců týká, nejvyšší shody jsem dosáhl s komunistickými poslankyněmi Gruntovou (68%), Rujbrovou (65%) a Fialovou (62%). Na posledním místě skončil poslanec Karas z KDU-ČSL (-38%), což mě nepřekvapuje, neboť jsem v posledním článku psal, že právě on je jedním z důvodů, proč bych nikdy nevolil tuto stranu.


Zajímavá mi přijde 23%ní shoda s Vlastimilem Tlustým (ODS) a naopak jen 9%ní shoda s Vlastou Parkanovou, která mi byla dost sympatická.


Nu, vyzkoušejte si to hlasování sami a podělte se o své výsledky v diskuzi pod článkem 🙂

Kategorie: Z Internetu

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *