Díky Mirunově blognutí Inkvizitor z HitlerJugend zvítězil jsem si dnes měl možnost dotvořit názor na to, jaký člověk se vlastně stal 265. papežem. Dost asi naznačí Mirunem odkazovaný článek Vatikán nařídil utajování sexuálních zneužívání, páchaných katolickými knězi, kde se pojednává o dokumentu Crimine solicitationes, vydaném a rozeslaném všem biskupům roku 1962 papežem Janem XXIII.. Tento dokument, cituji z uvedeného zdroje: “Nařizuje jim, aby přísně utajovali veškerá obvinění ze sexuálního zneužívání dětí, vznesená proti kněžím, a hrozí těm, kdo by takové případy zveřejnili, vyloučením z katolické církve.” Hergot, nevyhrožovala takhle nějaká sekta?

Současný nově zvolený papež Ratzinger před čtyřmi lety odeslal biskupům dopis, ve kterém zdůrazňuje, že Crimine solicitationes je stále platný.

Halt když se někteří představitelé katolické církve chovají jako prasata, je povinností církevních hodnostářů, ale i obětí o tomto pomlčet, aby se nepošpinila již beztak minulostí notně pochroumaná minulost této církve.

A rada pro malé chlapečky: koukejte držet huby! (nebo spíš podržet něco jiného?)

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *