Jako fanouška filmů Boba Galea a Roberta Zemeckise (Dálnice 60, Návrat do budoucnosti 1, 2, 3) mě zaujala informace o tom, že Osudový dotek je také o experimentech s cestováním časem a následných důsledcích. Přesto, jsa zhýčkán výše uvedenými tituly, jsem k Osudovému doteku přistupoval maličko rezervovaně. Po jeho shlédnutí ale musím říci, že se jedná o podařené dílko, které stojí za vidění.

Příběh je v kostce o psychicky narušeném mladíkovi Evanovi, který se po přečtení záznamů ze své minulosti dokáže přenést v čase a změnit události. To má pak samozřejmě odpovídající vliv na jeho současnost. Evan takto postupně napravuje celou řadu chyb svého dětství a sleduje následky, jaké jeho počínání má na současnost. Ne vždy se mu vše povede tak, jak si představoval a tudíž se musí do minulosti vracet opakovaně a opravovat, upravovat, …. Po celou dobu strávenou sledováním tohoto snímku budete nejspíš přemýšlet nad tím, co je realita a co si Evan vykonstruoval ve své nemocné mysli.

Nemalou roli hraje v celém příběhu i láska k jeho dětské kamarádce. Jak nakonec celý příběh dopadne a zda láska dojde naplnění, to vám už neprozradím :).


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *